Iz Rusije stigla dodatna pomoć

Rusija je danas dopremila dodatnu opremu za spasavanje i humanitarnu pomoć za stanovništvo Srbije pogođeno poplavama.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

11:44

Default images

Avionom ruskog Ministarstva za vanredne situacije "Iljušin 76", na aerodrom u Nišu iz Rusije dopremljensi su 11 tona hrane, agregati, čamci, pumpe, hrana za bebe, ćebad i odeća.

Zamenik direktora Rusko-srpskog humanitarnog centra Nikolaj Sukora rekao je novinarima da se prijatelji poznaju u nevolji i da je iz Rusije dopremljeno sve što je Srbija tražila. "Rusija pruža svu pomoć našoj bratskoj Srbiji", rekao je Sukora.

Od početka poplava u Niš su stigla dva ruska aviona. Prvi avion sa 76 spasioca stigao je u petak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo helikopter Euleksa sa humanitarnom pomoći.

Francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" obezbedila je donaciju od pola miliona dinara za porodice pogođene poplavama u Srbiji.

Obezbeđeno je 10.000 pelena, 2.000 litara dugotrajnog mleka, 200 paketa mleka u prahu, 1.000 paketa kašica i mlevene plazme kao i više od 2.000 proizvoda za higijenu.

Srbija je od srede zbog jakih kiša pogođena poplavama u kojima je potopljeno više desetina mesta, a u četvrtak je uvedena i vanredna situacija na teritoriji cele države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: