Voda se povlači, klizišta prete

Voda se lagano povlači iz krajeva koji su bili prvi na udaru poplavnog talasa, ali tu nije kraj problema.

Izvor: Beta, Blic

Nedelja, 18.05.2014.

03:53

Default images

Po pravilu posle povlačenja vode počinju da u punoj meri rade klizišta, a samo na prostoru zapadne Srbije, od doline Kolubare i Tamnave, pa do Đetinje i Drine, više stotina kuća je ugroženo od zemljišta koje se kliza.

Nadležne službe svesne su opasnosti, ali često nemaju načina da spreče nesreću. Uz klizišta, koja prete Valjevu, Požegi, Bajinoj Bašti, Čačku, u narednim danima pretnju će predstavljati i epidemije.

Struja je stigla u gotovo sve krajeve zapadne Srbije, u većini mesta ima i hrane i vode, ali najpotrebniji su u ovom trenutku nafta i građevinski materijal.

Putevi i mostovi ka mnogim selima i naseljima su uništeni, veliki broj stanovnika je odsečen od ostatka sveta i njihova evakuacija i dalje traje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: