Vanredne mere u hidroelektranama

Na svim hidroelektranama u sistemu Elektroprivrede Srbije (EPS) zbog nevremena i rasta dotoka na Drini i Dunavu uvedene su vanredne mere i danonoćna dežurstva.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

15:31

Default images

Hidroelektrana "Đerdap 1" je danas popodne otvorila dva prelivna polja, a na rumunskoj strani otvoreno je još jedno prelivno polje tako da se ispušta 1.620 kubnih metara vode u sekundi.

U toku dana istu količinu počeće da preliva i hidroelektrana "Đerdap 2".

Ti prelivi znače naglo povećanje vodostaja na teritoriji Srbije - do bugarske granice, ali i istovremeno sprečavanje poplava uzvodno od "Đerdapa 1".

Na području "Drinsko-limskih" hidorelektrana zabeležen se istorijski međudotok: na "Zvorniku" od čak 1.500 kubika vode u sekundi i čini polovinu ukupnog dotoka na toj hidroelektrani.

Preliva se voda iz Drine i na hidroelktrani "Bajina Bašta", a svi njeni agregati rade maksimalnim kapacitetom.

Zbog visokog vodostaja zaustavljene su sve elektrane u okviru "Eletktromorave", a voda se preliva i na "Limskim hidroelektranama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: