Pušten proruski lider iz Donjecka

Lider proruskih protesta u Donjecku Pavel Gubarev pušten je u zamenu za tri pripadnika ukrajinske službe bezbednosti, saopšteno iz vojnog štaba proruskih snaga.

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2014.

20:05

Default images

Gubareva, koji je koristio svoju Fejsbuk stranicu da koordinira pobunu u Donjecku i šire, ukrajinska služba bezbednosti SBU zadržala je u martu pod optužbom za "podrivanje teritorijalnog integriteta i nezavisnosti države".

On je zatim prebačen iz grada Donjecka u prestonicu Kijev.

"Bila je to zamena talaca za ratne zarobljenike", rekao je portparol vojnog štaba iz Slavjanska, ne precizirajući gde je Gubarev sada.

Portparolka SBU je potvrdila da su tri pripadnika te službe oslobođena, ali navođenja drugih detalja.

Proruske snage su zarobile trojicu oficira SBU, koji su prikazani na televizijskim snimcima, ali nije poznato da li je reč o istim osobama, naveo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: