Tači: O vojsci novi saziv Skupštine

Hašim Tači najavio da će danas biti raspuštena Skupština Kosova i da će glasanje za vojsku Kosova i rezervisana mesta za manjine ostati novom sazivu Skupštine.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2014.

12:30

Default images

"Parlament koji ne može da osnuje svoju vojsku nema svrhe ni da postoji", rekao je premijer Kosova na konferenciji za medije nakon susreta sa Komesarom za prosirenje EU Štefanom Fileom.

On je kazao da se za osnivanje Vojske Kosova nije glasalo zbog "izborne groznice nekolikih partija".

Premijer je najavio da će se u 12 sati sastati sa presednicom Kosova i tada će se odlučiti o koracima ka vanrednim izborima. " Ja sam predlozio 8. jun za odrzavanje izbora i dalje smo unutar rokova predvidjenim Ustavom Kosova", rekao je Tači.

Aktuelna Skupština Kosova raspravlja danas o ranije predvidjenim tačkama dnevnog reda, a oko 14 sati trebalo bi da se u sali nadju svi poslanici kada se očekuje da se na dnevnom redu nadje mogućnost raspuštanja Skupštine Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: