Ibar plavi i na severu Kosova

Ibar se izlio iz svog korita i na severu Kosova, na područuju opštine Leposavić oštećen je most u Lešku, a ugroženo je poljoprivredno zemljište u blizini reke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

16:39

Default images

Most u Lešku koji su koristili meštani sela Vračevo i još nekoliko sela koja gravitiraju tom područuju, oštećen je u poplavama, javlja dopisnik Tanjuga.

Pripadnici Policije Kosova su zabranili meštanima prelazak, razvučena je traka sa obe strane oštećenog mosta u čijoj blizini dežuraju policajci, a meštani Vračeva koriste alternativne mostove.

U Mesnoj zajednici Vračevo ima 217 kuća, uglavnom srpskih i 46 bošnjačkih. Na području opštine Leposavić, Ibar se zbog kiše koja i danas pada na severu Kosova, izlio iz svog korita i poplavio poljoprivredno zemljište, plastenike i livade u priobalju. Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je Tanjugu da u toj opštini na sreću nema ugroženih kuća i domaćinstava, ali da nabujali Ibar nanosi štetu poljoprivrednom zemljištu i mostovima. "Za sada kuće i ljudi nisu ugroženi. Pored Ibra poplavljeno je zemljište, danas rade opštinske komisije za procenu štete koje će izveštaje proslediti Kancelariji za Kosovo i Metohiju", dodao je Jablanović. Nabujali Ibar nosi sve pred sobom, a u koritu reke Tanjugova ekipa zabeležila je i - jedan bager.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: