"Opasan" sadržaj postova Navalnija

Moskovsko tužilaštvo zabranilo širenje postova opozicionara i blogera Alekseja Navalnog, saopštio je danas sam Navalni, a potvrdio je i list Vedomosti.

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2014.

10:58

Default images

U odluci zamenika moskovskog tužioca koju je objavio Navalni, navodi se da je sud 28. februara osudio opozicionara na kućni pritvor i zabranio mu da koristi internet, ali da se na društvenim mrežama i pojedinim sajtovima i dalje pojavljuju postovi sa njegovim stavovima.

"Bez obzira na odluku moskovskog reonskog Basmanskog suda, dejstva trećih lica doprinose kršenju zakona i zabrana koje je ustanovio sud, i sprečavaju tačno i bezuslovno ispunjavanje odluke suda", navodi se u odluci.

Dodaje se da je tokom "analiza publikacija" koje su postavili učesnici otvorenih grupa na internetu "u interesu Navalnog", ustanovljeno da sadrže "otvorene pozive na učešće u masovnim akcijama, uz kršenje reda".

"Blogovi Navalnog u servisima Tviter, Živi Žurnal, Fejsbuk i Vkontakte imaju istu tematsku usmerenost - formiraju mišljenje čitalaca o neophodnosti i dozvoljenosti kršenja zakona", dodaje se u odluci.

Zamenik moskovskog tužioca je s tim u vezi zatražio od Roskomnadzora (Ruska služba za nadzor komunikacija) da preduzme mere "za ograničavanje pristupa odgovarajućim internet linkovima".

List Vedomosti piše da su upozorenje o neophodnosti blokiranja blogova dobila dva velika internet provajdera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: