UKR: Ubijen vođa "Desnog sektora"

Jedan od lidera ukrajinskog ultra desničarskog pokreta "Desni sektor" Aleksandar Muzičko ubijen je u gradu Rovno, na zapadu Ukrajine, javljaju lokalni mediji.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 25.03.2014.

08:49

Default images

Kako je saopštilo ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova, Muzičko je ubijen kada je policija pokušala da ga uhapsi.

Zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Volodimir Evdokimov rekao je da je Muzičko prvi otvorio vatru na policiju, a prenosi agencija Interfaks.

Evdokimov je kazao i da je Muzičko osumnjičen da je pripadao organizovanoj kriminalnog grupi, čija su tri člana uhapšena sinoć.

Muzičkov pokret poznat je između ostalog po učešću u pravljenju barikada tokom masovnih antivladinih protesta u Kijevu. Prošle subote pokret je prerastao u političku partiju, a njen lider Dmitro Jaroč namerava da bude kandidat na prevremenim predsedničkim izborima, zakazanim za 25. maj.

Muzičko, poznat pod imenom Saško Bili, bio je na međunarodnoj poternici zbog učestvovanja u napadima na rusku vojsku, prenela je agencija Itar Tas s. Protiv njega je pokrenut krivični postupak, pošto su ruski istražitelji utvrdili da je ubio više od 20 ruskih vojnika.

Glavno odeljenje Ruskog istražnog komiteta u Federalnom distriktu Severnog Kavkaza je otvorilo krivični postupak protiv njega zbog formiranja naoružane grupe radi napada na ruske državljane i predvođenja bandom, rekao je portparol Ruskog istražnog komiteta Vladimir Markin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: