Keri Lavrovu: Povucite snage

Državni sekretar SAD Džon Keri zatražio od ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da Moskva povuče svoje snage i dopusti Ukrajini da sprovede reforme.

Izvor: Beta, AP

Nedelja, 16.03.2014.

17:20

Default images

Keri je u telefonskom razgovoru s Lavrovim ponovio da SAD neće priznati rezultat referenduma na Krimu na kojem se odlučuju da li će se to crnomorsko poluostrvo prisajediniti Rusiiji ili ostati u Ukrajini s većom autonomijom, saopštio je Stejt department.

Zvaničnik Bele kuće Den Fajfer rekao je danas da SAD neće priznati rezltat današnjeg referenduma na Krimu. Fajfer je rekao da sve što Rusija radi na Krimu predstavlja kršenje medjunarodnog prava i ugrožava stabilnost u regionu.

Sergej Lavrov i Džon Keri složili se da treba tražiti rešenje za krizu u Ukrajini insistirnajem na ustavnim reformama, prenelo je ranije rusko Ministarstvo inostranih poslova.

U saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova nije precizirano o kakvim reformama se radi, osim što je navedeno da bi one trebalo da budu "u generalno prihvatljivoj formi i da uzmu u obzir interese svih regiona u Ukrajini", preneo je Rojters.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri dogovorili su se da nastave da rade na pronalaženju rešenja za Ukrajinu brzim pokretanjem ustavnih reformi koje će imati podršku medjunarodne zajednice, istaknuto je u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Britanska novinska agencija navodi i da je tokom njihovog drugog telefonskog razgovora u poslednja dva dana Lavrov zatražio od Kerija da uloži uticaj koje SAD imaju da bi ohrabrile vlasti u Kijevu da zaustave "masovno bezakonje" protiv ruskojezične popucacije u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: