Ambasada SAD osudila nasilje u BiH

Ambasada SAD u BiH osudila je nasilje tokom današnjih demonstracija u većem broju gradova Federacije BiH i pozvala demonstrante da poštuju zakon.

Izvor: B92

Petak, 07.02.2014.

18:42

Default images

Ministar bezbednosti Fahrudin Radončić otkazao je zvaničnu posetu SAD, gde je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, trebalo da se sretne s direktorom Federalnog istražnog biroa.

Inače, Radončić je ranije danas izjavio da Ministarstvo bezbedosti BiH nema nadležnosti nad kantonalnom policijom.

Više građana Sarajeva, Zenice, Bihaća, Bugojna, Visokog, Travnika, Mostara izašli su danas na ulice da bi izrazili nezadovoljstvo ekonomsko-socijalnom situacijom i radom nadležnih institucija.

Sve je počelo pre dva dana u Tuzli gde su građani nezadovoljni životnim standardom i ponašanjem vladajuće elite tražili ostavku premijera kantonalne vlade Seada Čauševića.

Čaušević je podneo ostavku danas, kada su se protesti trećeg dana proširili na više gradova u Federaciji BiH kulminirajući neredima i sukobima demonstranata i policije, a najžešći su bili u Tuzli, Zenici i Sarajevu gde su demonstranti upadali u zgrade kantonalnih vlada paleći i rušeći sve pred sobom. U Sarajevu je goreo prvi sprat Predsedništva BiiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: