Ponovo uhapšen vatikanski monsinjor

Vatikanski monsinjor Nuncio Skarano, kome se sudi zbog pokušaja tajnog unošenja 20 miliona evra iz Švajcarske u Italiju, ponovo je uhapšen zbog drugih optužbi.

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2014.

13:42

Default images

Skaranovo najnovije hapšenje dogodilo se zbog optužbi da je koristio račune u banci Vatikana radi pranja novca, javila je agencija AP.

Finansijska policija u južnom italijanskom gradu Salernu saopštila je da su Skaranovi računi korišćeni za prebacivanje miliona evra fiktivnih donacija iz ofšor kompanija.

Milioni evra su zaplenjeni, a takođe su izdati nalozi za hapšenje drugih lica.

Skarano je uhapšen u junu prošle godine u Rimu zbog optužbi da je planirao sa jednim finansijerom i karabinjerom da unese 20 miliona evra privatnim avionom iz Švajcarske radi izbegavanja plaćanja carinskih dažbina.

Skarano je dobio otkaz kao računovođa u glavnoj finansijskoj kancelariji Vatikana, a njegovi računi u banci Vatikana su zamrznuti.

Skarano je posle hapšenja u junu stavljen u kućni pritvor zbog lošeg zdravlja.

I novi nalog za hapšenje biće sproveden u kućnom pritvoru, rekao je njegov advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: