Trivanova na čelu kancelarije za EU

Vladina Kancelarija za evrointegracije bi mogla da dobije novog direktora, a kao najozbiljniji kandidat pominje se Jelena Trivan, poslanik DS, saznaju Novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.01.2014.

22:50

Default images

Ona je pre godinu dana podnela ostavku na sve funkcije u DS i nije bila aktivna u stranci.

Međutim, izvori Novosti tvrde da njeno eventualno imenovanje na ovu funkciju nije deo nikakvih stranačkih kombinatorika i transfera, već procene da bi ona, kao ekspert sa velikim iskustvom u oblasti ljudskih prava i readmisije, mogla značajno da ojača naš tim za EU i pomogne u pregovorima.

Trivanova je, inače, doktorirala na temi multikulturalizma, a specijalizirala na temi EU. U skupštinskom Odboru za evropske integracije je već sedam godina, član je komiteta Saveta Evrope za ljudska prava i pregovarač Srbije za sporazume o readmisiji.

Mesto direktora Kancelarije za EU upražnjeno je od prošlog avgusta i rekonstrukcije Vlade, kada je Milan Pajević, inače kadar URS, podneo ostavku na tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: