Nemačka: Eksplodirala bomba iz rata

Bomba iz Drugog svetskog rata eksplodirala je danas tokom građevinskih radova u gradu u zapadnoj Nemačkoj. Poginula je jedna, a najmanje 13 osoba je povređeno.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 03.01.2014.

15:23

Default images

Portparol policije grada Ojskirhena, u blizini Bona, rekao je agenciji Frans pres da je tokom izvođenja radova poginuo vozač buldožera kada je naleteo na zaostalu bombu koja je eksplodirala, pri čemu je, kako navode nemački mediji povređeno 13 osoba, od kojih dvoje teže, dok je 11 je zadobilo lakše povrede.

Kako je ranije navela policija u Ojskirhenu, blizu Bona, vozač buldožera je poginuo u današnjoj eksploziji, dok je dvoje ljudi teško povređeno a šestoro lakše, prenosi nemačka agencija Dpa.

On je dodao da su od siline eksplozije popucali prozori na obližnjim zgradama, kao i da se eksplozija mogla čuti na udaljenosti od nekoliko kilometara.

Zemlja ispod mnogih nemačkih gradova u sebi i dalje krije brojne savezničke i sovjetske bombe iz vremena Drugog svetskog rata, međutim, kako javljaju agencije, te eksplozivne naprave uglavnom se bezbedno deaktiviraju nakon što budu pronađene i ovakvi slučajevi su retkost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: