Dinkić: Ne štedeti na poljoprivredi

Lider URS Mlađan Dinkić ocenio je večeras u Odžacima da je politika štednje pogrešna, te da država treba da štedi na birokratiji, a ne na poljoprivredi.

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2013.

22:55

Default images

Dinkić je u razgovoru sa građanima Odžaka, gde se u nedelju 15. decembra održavaju lokalni izbori, rekao da bez investicija nema novih radnih mesta i da samim tim odumiru i sela i mnoge opštine.

"URS je za to da se investira više u poljoprivredu, podstakne industrija na način da pomognemo i malim preduzećima i velikim kompanijama, kao što je Magna iz Odžaka, koje zapošljavaju ljude, pa ako treba i da im platimo da dođu i otvore nova radna mesta", poručio je Dinkić.

Dinkić je ocenio da Srbiji nedostaju investicije u poljoprivredi, jer paori nemaju dovoljno sopstvenih sredstava da bi sami ulagali, a država je do sada uglavnom pomagala velike poljoprivrednike.

"Država nije vodila računa o malim poljoprivrednicima, niti o mladima na selu. Zato će URS predložiti da subvencije po hektaru budu veće za 50 odsto za posede do pet hektara, kao i za sve mlađe od 45 godina koji vode gazdinstva", rekao je Dinkić.

Dodao je da se u budžet moraju vratiti i bespovratna sredstva od 50 hiljada dinara godišnje po članu svakog staračkog domaćinstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: