LDP: Samo nova stranka ima smisla

Poslanik LDP Bojan Đurić smatra da je za promene u Srbiji potrebna nova stranka i da razgovori sa DS na nivou koalicija ne bi imali mnogo smisla.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.10.2013.

13:37

Default images

Iz LDP je tako drugi dan zaredom jasno poručeno da bi deo opozicije trebalo da se ujedni u novu političku organizaciju, dok su iz DS i danas poručili da nisu za ujedinjenje.

"Ako želimo da uradimo nešto, to mora da bude rad na uspostavljanju nove, moćne, drugačije političke organizacije, odnosno stranke, koja može da obavi neophodne poslove za društvo", rekao je Đurić.

On je istakao da bi razgovori liberala i demokrata bez epiloga koji bi podrazumevao upravo novu političku organizaciju, odnosno stranku, bili sitni koraci koji nemaju mnogo smisla "Svi drugi razgovori oko koalicije, posebno ako je reč o lokalnim koalicijama, koji su po našem uverenju besmisleni u srpskoj politici, ne bi mogle da motivišu građane. U vrlo kratkom periodu moraćemo da presečemo. Ako nismo u stanju da se dogovorimo oko nove političke organizacije - onda okej, svako na svoju stranu, pa će građani proceniti ko je bio dobronamerniji, uverljiviji", rekao je Đurić novinarima u parlamentu.

Đurić smatra da postoji prostor da se napravi nova politička organizacija, a to, kako je istakao, ne bi značilo utapanje.

Đurić je kazao da će formiranje takve organizacije biti pozicija LDP sa koje će voditi razgovore i još jednom istakao da nema reči o utapanju kada se stvara nešto novo.

On je rekao da LDP motiviše samo to da ljudi u tome prepoznaju nešto novo i da zato smatraju da o tome treba da odlučuje članstvo u strankama i dodao da se razgovori sa DS ne prekidaju i da su već uspostavljeni neki mehanizmi saradnje.

Šef poslanika DS Borislav Stefanović izjavio je ranije danas da DS nema nameru da se ujedinjuje sa bilo kojom strankom, pa ni sa LDP, i za tako nešto ne postoji podrška u DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: