"Što plod ne rađa, u oganj se baca"

Mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije u otvorenom pismu organizatorima Parade ponosa u Podgorici poručio da se "drvo koje ne daje ploda seče i u oganj baca".

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 17.10.2013.

09:18

Default images

"Sve što postoji, postoji da bi donelo ploda", piše Amfilohije organizatorima gej parade, koja je zakazana za 20. oktobar, uz ocenu da je polni nagon "đetorodni nagon", a "gejstvo" je "protivprirodni blud i greh, kao i svaki drugi".

Mitropolit je predstojeću Paradu ponosa nazvao "paradom bestidnosti", jer ona greh proglašava za vrlinu, a čovekomržnju za čovekoljublje.

Prema rečima Amfilohija, najavljeno održavanje Parade ponosa u Podgorici posledica je toga što se vlast u Crnoj Gori nalazi pod pritiskom evropskih gej lobija, koji zloupotrebljavaju proces evropskih integracija te države. "Crnogorska vlast poznaje violentnost svog naroda i njegovu ukorenjenost u iskonskim moralnim vrednostima, pa joj nije nimalo lako", naveo je mitropolit Amfilohije u otvorenom pismu.

Održavanje te manifestacije predstavlja gaženje moralnog osećanja ogromne većine ljudi u Crnoj Gori, smatra mitropolit. Prema njegovim rečima, homoseksualnost je neprirodna i kao takva vodi samouništenju, odnosno samoubistvu ne samo pojedinca nego čovečanstva.

Mitropolit Amfilohije ocenjuje i da gej ideologija proglašava greh za vrlinu, a zlo za dobro i u pismu izjednačava homoseksualnost sa incestom i pedofilijom.

Po njegovom mišljenu, iza organizacija Parade ponosa stoje svetske organizacije s ogromnim finansijskim zaradama koje finansiraju gej aktiviste.
"Crna Gora ima na pretek svojih deoba, siromaštva i nevolja. Zar je potrebno da se dodatno opterećuje nesrećom koju donosi gej parade", naveo je on.

Podsetimo, crnogorska policija ranije je odobrila održavanje Parade ponosa zakazane za 20. oktobar u Podgorici, a na obezbeđenju te manifestacije biće angažovano skoro 2.000 policajaca.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima i povredama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: