Arapska liga pozdravila dogovor

Šef Arapske lige Nabil al Arabi pozdravio je američko-ruski sporazum o sirijskom naoružanju, ističući da će to pomoći u nalaženju političkog rešenja za rat.

Izvor: B92

Nedelja, 15.09.2013.

15:04

Default images

Sporazum predstavlja "korak bliže političkom rešenju", naveo je Arabi u saopštenju, prenela je agencija AFP.

SAD i Rusija postigle su juče dogovor o kontroli sirijskog hemijskog oružja koji predviđa da ono bude potpuno uništeno do sredine sledeće godine, saopštili su šefovi diplomatija dve zemlje, Džon Keri i Sergej Lavrov, na zajedničkoj konferenciji u Ženevi.

Sporazum je ranije danas pozdravio i zvanični Damask. Sirijski ministar za nacionalno pomirenje Ali Haidar ocenio je da je američko-ruskim sporazumom o uklanjanju sirijskog hemijskog oružja izbegnut rat i da je to "pobeda za Siriju".

"Sa jedne strane, sporazum pomaže Sirijcima da izađu iz krize, a sa druge strane omogućio je da se izbegne rat protiv Sirije", kazao je Haidar u intervjuu za rusku novinsku agenciju Ria Novosti, preneo je AFP.

"To je pobeda za Siriju, koja je postignuta zahvaljujući našim ruskim prijateljima", ocenio je sirijski ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: