SNS brani Selakovića pred LDP-om

SNS je ocenila da su zahtevi predstavnika LDP za smenom ministra pravde Nikole Selakovića pokušaj da se umanji dosadašnji rezultat ove stranke.

Izvor: B92

Nedelja, 01.09.2013.

19:19

Default images

SNS navodi da je ovaj poziv na smenu pokušaj da se "na najperfidniji način umanje dosadašnji rezultati SNS koja je, kao okosnice nove Vlade, u prethodnih godinu dana uradila više u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nego što je to urađeno u prethodnih 10 godina".

Kako se navodi u saopštenju, ulaskom SNS u novu vladu posle više od dve decenije stvorena je i politička klima za rad tužilaštva i drugih državnih organa.

"Za rad u skladu sa zakonom, a ne za rad, kako je to bilo do pre godinu dana, sa određivanjem kolektivnih pritvora, i istragama koje se nikada ne završavaju, i sa politički instruisanim optužnicama bez dokaza", poručuje SNS.

Ministar Selaković je, dodaje se u saopštenju, bez prejudiciranja i mešanja u ishod bilo kog pojedinačnog postupka ukazao da pravosudni organi rade svoj posao i da će ga raditi u skladu sa zakonom.

SNS ističe da ministar pravde ima pravo i obavezu da obezbedi sve neophodne uslove pravosuđu kako bi pravosudni organi radili efiksno i odgovorno, ali takođe ima pravo i obavezu da ukaže na njihove nedostatke u funkcionisanju, ukoliko ti organi ne rade posvećeno, odnosno ukoliko istražni postupci traju po više od 10 godina, a pojedine presude se čekaju po nekoliko decenija.

"SNS i nova Vlada Srbije i dalje čvrsto stoje pred svojim građanima da će biti ispitane sve sporne privatizacije i biti podignute optužnice tamo gde budu postajali čvrsti dokazi za to, jer dosadašnja praksa podizanje onih praznih i lako oborivih neće i ne sme biti nastavljena", ističe se u saopštenju.

Ta stranka je poručila da pravosudni organi moraju da nastave da rade u skladu sa zakonom i pokrenu postupke protiv svih onih za koje se utvrdi osnovana sumnja da su se o zakon ogrešili.

"Ova Vlada, za razliku od prethodnih, ne vodi političku hajku protiv pojedinaca, već se beskompromisno bori protiv svih onih koji su naneli štetu Srbiji i njenim građanima", zaključuje se u saopštenju SNS.

Poslanik LDP Bojan Đurić rekao je prethodno da će ta stranka podneti zahtev za smenu Selaković zbog njegovih izjava u parlamentu u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: