Babić: Dačić da se odrekne MUP-a

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio da predsednik Vlade Ivica Dačić treba da sledi primer Aleksandra Vučića i da se odrekne funkcije u MUP.

Izvor: B92, Dnevnik

Utorak, 30.07.2013.

09:29

Default images

"Ako je Vučić rekao da ne može da obavlja funkcije prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane i da ostvari rezultate koje očekuje, onda sam siguran u to da bi i premijer trebalo da pođe tim putem”, rekao je Babić novosadskom "Dnevniku".

On smatra da bi Dačić trebalo da obavlja premijerski posao, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova da radi neko u “punom kapacitetu”.

“Verujem da sve ono što je SNS uradio u proteklom mesecu i na poslednjem Glavnom odboru treba da bude reper i način kako bi naši partneri iz Vlade trebalo da se ponašaju”, istakao je Babić.

Podsetimo, lider Srpske napredne stranke ponudio je Glavnom odboru, na čijoj sednici je blo reči o rekonstrukciji Vlade, ostavku na mesto ministra odbrane i predložio smene na mestima ministara poljoprivrede, kulture i sporta.

Lideri vladajuće koalicije su se sreli juče u Vladi Srbije, a o rekonstrukciji vlade razgovarali su nešto više od četiri sata. Međutim, nakon toga nije bilo izjava niti saopštenja. Novi sastanak lidera SNS, SPS i URS, na kom će se razgovarati o rekonstrukciji, zakazan je za danas u podne.

Beogradski mediji pišu da je ostanak ministra finansija i privrede i lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića u Vladi Srbije neizvestan. Na naslovnim stranama od srede beogradski listovi pišu da pristankom da razdvoji ministarstvo finansija i privrede Mlađan Dinkić nije obezbedio ostanak u Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: