Hiljade građana odaje počast Berini

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se večeras ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, kako bi odali počast preminuloj bebi Berini Hamidović.

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2013.

22:11

Default images

Kako javlja Klix.ba, na Trg Bosne i Hercegovine konstantno pristižu građani, majke s bebama, roditelji sa mališanima...

Na platou ispred Parlamentarne skupštine na licima građana su bol i suze za bebom koja je preminula pre nego što je i dobila priliku da upozna ovaj svet, okrutan čak i prema bebama, piše Klix.ba

Građani u tišini pale sveće, polažu cveće ispred Parlamenta, ostavljaju igračke, molitvom ili ćutanjem odaju počast.

Radi se o bebi od mesec i po koja je preminula u Institutu za majku i dijete na Novom Beogradu, gde se došla na lečenje nakon što je operisana u Sarajevu. Otac Edin kaže da je njegovo dete bilo žrtva administracije, jer beba, iako je bila hitan slučaj, nije imala matični broj, a samim tim ni pasoš, dok su oboje roditelja nezaposleni.

Na granici su satima čekali u vozilu Hitne pomoći, u kojem je beba bila priključena na aparate, jer ih policija bez dokumentacije nije puštala u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: