Putnici stigli nakon 24 h agonije

Više od 20 putnika iz Srbije let za Beograd čekalo je na aerodromu u Amsterdamu 24 sata. Jatov avion konačno je sleteo na Aerodrom Beograd nešto pre 13.50.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 21.05.2013.

12:02

Default images

Trenutno se čeka da putnici izađu iz terminala aerodroma

Oni su sa amsterdamskog aerodroma "Šipol", na kom su bili zarobljeni 24 sata, krenuli danas u 11.55. Kako je ranije javio BIic, među putnicima koji su bili "zarobljeni" na amsterdamskom aerodromu bilo je i beba, male dece i jedna starija osoba sa zdravstvenim problemima.

Iz Jata je danas objašnjeno da je zbog problema sa prtljažnim vratima na Jatovom avionu jučerašnji let iz Amsterdama za Beograd odložen za danas, a jutros je poletanje kasnilo dva sata zbog obaveznog testiranja i provere ispravnosti letelice, nakon otklanjanja problema.

"Razlog odlaganja leta je tehnički problem na letelici na kojem je radila ovlašćena tehnička služba na aerodromu u Amstedamu. Posle uspešno obavljenog jučerašnjeg leta JU 262 iz Beograda za Amsterdam, nakon sletanja u 12 sati i pregleda letelice, ustanovljen je problem sa prtljažnim vratima", rečeno je Tanjugu u Jatu.

Zbog toga je jučerašnji povratni let JU 2632 odložen za danas u 9.30 sati, a svi putnici su, kako to i nalažu procedure evropskih vazduhoplovnih vlasti, smešteni u hotel o trošku Jata.

Radove na prtljažnim vratima, kako ističu u nacionalnoj avio-kompaniji, obavljala je ovlašćena tehnička služba u Amsterdamu i ona je jedina imala prave informacije o tome kada će avion biti spreman za obavezno testiranje pre poletanja.

"Jutrošnje poletanje aviona kasnilo je dva sata upravo zbog obaveznog testiranja i provere ispravnosti aviona koju je obavila ovlašćena tehnička služba. Jatov avion sa putnicima poleteo je iz Amsterdama za Beograd u 11.55 časova", navode u Jatu, uz izvinjenje putnicima zbog neugodnosti.

Avion je trebalo da poleti juče u 10.30 na liniji Amsterdam - Beograd. Prema redu letenja na sajtu Aerodroma Beograd, postoji let koji je trebalo da stigne u srpsku prestonicu u 11.45 sati.

Snežana Kaplanović, majka Jelene Kaplanović (21) iz Beograda, koja se nalazi među putnicima na "Šipolu", ranije je rekla za "Blic" da su putnici od 10.30 do sinoć u 02.00 sata bili na "Šipolu", s tim što su im ljudi iz Jata svakih pola sata obećavali da će avion da poleti za pola sata, bez dodatnih objašnjenja o razlogu odlaganja leta.

"Putnici su ležali po stolovima i zvali službene telefone, ne bi li nekako uspeli da se domognu bar hotela. U dva ujutru uspeli su da alarmiraju holandsku policiju, pa su tek tada smešteni u hotel. U 07.00 ujutru su opet odvezeni na aerodrom, na kome i dalje čekaju više informacija", ispričala je za "Blic" Snežana Kaplanović.

Pošto je kartu ćerke, koja je u Amsterdam sletela iz SAD, kupila u kompaniji KLM - Er Frans, Snežana kaže da joj ni iz te kompanije nisu davali više informacija, sem što su je jutros obavestili da su putnici i dalje zadržani u Amsterdamu. Iz kompanije KLM su za "Blic" rekli da je u pitanju avion "Jata" i da ne znaju u čemu je konkretno problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: