Srbi s Vučićem razgovarali o Vulinu

Nakon više od tri sata završen sastanak Srba s Kosova i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića. Glavna tema bila povratak Vulina u Kancelariju za KiM.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

10:41

Default images

Sastanak predstavnika Srba sa severa Kosova, koji ne prihvataju sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, potpisan 19. aprila, i čelnika Vlade Srbije počeo je oko 11.45 u zgradi Vlade u Beogradu. Završen je nešto pre 15 h.

Njemu su prisustvovali predsednici opština Zvečan, Zubin Potok i Kosovska Mitrovica Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Dragan Vlašković, kao i poslanik iz Leposavića Bojan Jakovljević, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković i predsednik SNV severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović.

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je nakon tog sastanka da Srbi s Kosova ne mogu da blokiraju primenu briselskog sporazuma, te da će s predstavnicima vlasti u Beogradu o sporazumu i njegovoj implementaciji razgovarati nakon povratka premijera Ivice Dačića iz Brisela.

On je kazao i da je glavna tema bila deblokada rada Kancelarije za KiM i mogućnost povratka na njeno čelo Aleksandra Vulina, dok se najmanje razgovaralo o sporazumu iz Brisela.

Nedeljković je naveo i da je bilo reči o uslovima života Srba na KiM, o rešavanju konkretnih problema i mogućnostima da se završe započeti projekti i planovi. Upitan da li će Srbi s Kosova blokirati primenu briselskog sporazuma, Nedeljković je rekao da oni ne mogu ništa da blokiraju i ponovio da će o briselskom sporazumu i njegovoj implementaciji razgovarati s predstavnicima vlasti nakon povratka premijera Dačića iz Brisela.

.Iz Vlade je rečeno da će se sa delegacijom Srba sa Kosova sastati Aleksandar Vučić. U zgradu Vlade Srbije ušli su Srbi sa severa Kosova ne prihvataju sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine parafiranog 19. aprila u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: