Haradinaj optimista

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kaže da je optimista u pogledu dogovora Prištine i Beograda.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 14.03.2013.

12:10

Default images

On je danas zajedno s drugim predsednicima političkih partija na Kosovu razgovarao s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Haradinaj je nakon tog sastanka rekao da se dijalog nastavlja, a da u današnjim razgovorima s Eštonovom nije bilo nikakvih pritisaka na prištinsku stranu.

Eštonova je prethodno razgovarala s kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom i premijerom Hašimom Tačijem o daljem toku dijaloga sa Beogradom koji treba da se nastavi 20. marta u Briselu.

Tači je izjavio da je optimista i da se dogovor dve strane kreće u dobrom pravcu, ali da Beograd neće dobiti zakonodavna i izvršna ovlašćenja za Zajednicu srpskih opština, što očekuje.

Nakon sastanaka u Prištini, Eštonova stiže u Beograd, gde će u 13 časova početi razgovore s Tomislavom Nikolićem, Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: