Lukšić i Mimica pričali sa Vučićem

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se u Berlinu sa šefom diplomatije Crne Gore Igorom Lukšićem i zamenikom hrvatskog premijera Nevenom Mimicom.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 21.02.2013.

19:38

Default images

Delegacija Srbije, u kojoj su, uz Vučića, i potpredsednica vlade Suzana Grubješić i predsednica skupštinskog odbora za evrointegracije Milica Delević, sutra završava zvaničnu posetu Berlinu.

Vučić i Lukšić saglasili su se da bi "odlične" političke odnose dve zemlje trebalo materijalizovati kroz konkretne projekte saradnje, saopšteno je u Podgorici.

Lukšić je posle razgovora s Vučićem novinarima rekao da Srbija i Crna Gora mogu "snažno da se podržavaju" u integracionim procesima i kroz zajedničke ekonomske projekte.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Crne Gore, Lukšić, koji je i ministar inostranih poslova, rekao je da je s Vučićem razgovarao o zajedničkom nastupu ka trećim tržištima, prema EU i međunarodnim institucijama kako bi se obezbedilo "lakše finansiranje dela projekata koji treba da olakšaju ekonomski promet i komunikaciju među građanima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: