Nikolić: Moj odnos prema Hagu isti

Kada bi se međunarodna zajednica složila da svi osuđeni Srbi budu prebačeni na izdržavanje kazne u Srbiju, ne bih ni govorio u Njujorku, kaže predsednik Srbije.

Izvor: B92

Petak, 15.02.2013.

20:06

Default images

Predsednik Nikolić je, govoreći o debati na temu uloge međunarodnih krivičnih tribunala u ostvarivanju pravde, koja će u aprilu biti održana u GS UN, istakao da možda ne bi tamo ni govorio ukoliko bi se međunarodna zajednica složila da svi Srbi koji su osuđeni prestanu da izdržavaju kazne u različitim državama i da mogu da budu prebačeni u Srbiju.

"To bi već bio znak da je Hag počeo ljudskim očima da gleda na sve narode i države u svetu i na sve one koji su optuženi, pa čak i na Srbe", rekao je Nikolić.

On je napomenuo i da se njegov odnos prema Hagu nije promenio od prvog dana od kada je bio šef tima za odbranu (lidera SRS) Vojslava Šešelja.

"To što sam mislio tada, ja mislim i sada", rekao je Nikolić.

Predsednik Nikolić i je izjavio da Srbija, ukoliko je spremna, može veoma brzo da očekuje investicije iz Turske, Azerbejdžana, Abu Dabija i iz Ruske Federacije.

"Mi veoma brzo, ukoliko smo spremni za to, možemo da očekujemo investicije iz Turske, Azerbejdžana, iz Abu Dabija, iz Ruske Federacije", rekao je Nikolić za Prvu televiziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: