Utorak, 25.12.2012.

09:42

Kontrolor Busplusa pretukao putnika

Mladića M.P. (26) pretukao je juče oko 12.50 kontrolor Busplusa D.J. (52) u Ulici Marijane Gregoran, kod broja 48, piše portal 24 sata.rs.

Izvor: 24sata.rs

Default images

Do sukoba je došlo nakon rasprave jer mladić, koji se vozio bez karte, nije hteo da napusti vozilo

Kako kažu očevici, kontrolor je izvukao momka iz autobusa i udario ga nekoliko puta pesnicom u glavu. M. P. je nakon incidenta vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lakše povrede glave.

Incident se dogodio na pretposlednjoj stanici u smeru ka okretnici na Karaburmi, a u autobusu su se, pored putnika, nalazila još trojica kontrolora.

"Čim je autobus stao na stanicu videla sam kako stariji kontrolor izvlači mladića iz autobusa i odmah ga udara nekoliko puta pesnicom u glavu. Zatim su prišla još trojica kontrolora i nastala je opšta gužva. Potom je stigla ekipa Hitne pomoći i odvela mladića, dok je policija uzela izjave od sve četvorice kontrolora", priča jedan od očevidaca sukoba, a prenosi portal 24 sata.rs.

U Hitnoj pomoći ističu da je mladić zadobio tupe povrede po licu i glavi. "Momak je imao hematom ispod oka, krvarenje iz nosa i više tupih povreda po glavi. Prevezen je u Urgentni centar", kazala je Nada Macura iz Hitne pomoći i dodala da, na sreću, nije došlo do preloma nosa niti kostiju lica.

Iako iz policije potvrđuju da je kontrolor pretukao putnika na liniji 25, u Busplusu negiraju odgovornost.

"Pošto putnik nije imao kartu, kontrolor mu je tražio lična dokumenta kako bi mu napisao kaznu. Međutim, mladić nije želeo da mu da ličnu kartu, pa ga je kontrolor zamolio da izađe iz autobusa. Putnik je počeo da psuje, da bi u jednom trenutku nasrnuo s leđa na kontrolora i uhvatio ga za vrat. Kontrolor ga je u samoodbrani odgurnuo, a putnik je potom pao na pod vozila. Nikakve tuče nije bilo. Kontrolori su odmah pozvali policiju, a kada su policajci stigli putnik je tražio da ga odvedu do Urgentnog centra", kažu u Busplusu.

Ovo je samo jedan od brojnih sukoba putnika i kontrolora. Poslednji incident ove vrste desio se krajem prošlog meseca, kada je agresivna putnica napala kontrolora u tramvaju na liniji 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

223 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: