"Iza svega stoji Nikolićev sin"

Veroljub Stevanović kaže da iza hapšenja u Kragujevcu, za koja tvrdi da imaju političku pozadinu, stoji GO SNS, čiji je lider Radomir Nikolić, predsednikov sin.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2012.

08:51

Default images

Gradonačelnik Kragujevca i lider stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović tvrdi da hapšenje funkcionera njegove stranke ima političku pozadinu, odnosno da se razlog krije u želji naprednjaka da promene vlast u Kragujevcu.

Stevanović je za "Blic" rekao da veruje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ali da sumnja kako iza svega stoji Gradski odbor Srpske napredne stranke, čiji je predsednik Radomir Nikolić, predsednikov sin.

"On je lično odveo sadašnjeg načelnika MUP kod Aleksandra Vučića na neki dogovor", rekao je Stevanović za "Blic". Lider stranke koja je članica Unije regiona Srbije podseća da je o sukobu s policijom u Kragujevcu razgovarao s Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem i da su mu oni obećali da će se pozabaviti tim problemom, ali da se ništa nije dogodilo. Stevanović tvrdi da je unutrašnja kontrola policije podnela nekoliko prijava protiv sadašnjeg načelnika u Kragujevcu, ali da je to stavljeno pod tepih, kao i da sumnja da je tužilaštvo u sprezi s policijom.

Predsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je juče da akcije privođenja koje se odvijaju širom Srbije, uključujući onu u Kragujevcu vezanu za zloupotrebu novca koji dobijaju partije, nemaju nikakve veze s političkim razlozima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: