Đilas se izvinjava zbog GSP-a

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izvinio se Beograđanima zbog manjeg broja vozila u gradskom saobraćaju tokom prethodnog dana.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2012.

14:07

Default images

Na beogradske ulice juče ujutro izašla su 1.044 vozila javnog gradskog prevoza, a prema evidenciji u osam sati bilo je 181 vozilo manje od planom predviđenog broja, naveo je gradonačelnik u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Mnogi Beograđani juče nisu na vreme mogli da stignu na svoje odredište, zbog čega im se najiskrenije izvinjavam", kazao je Đilas.

Nedostajuća vozila, kako je objasnio, uključivana su u saobraćaj u toku dana, pa je taj broj u podne bio 85, odnosno 51 vozilo manje u 19 sati.

On je dodao da treba imati u vidu to da su u voznom parku GSP "Beograd" neki autobusi stari i da ta vozila otkazuju u ovako otežanim uslovima, zbog čega je to preduzeće i ušlo u nabavku novih vozila.

"Svakako da je na ovo uticao i ljudski faktor, zbog čega će odgovorni snositi posledice. Još jednom se, u svoje ime i u ime svih koji danonoćno rade da ovaj grad funkcioniše, izvinjavam Beograđanima zbog neprijatnosti koju su juče doživeli", poručio je prvi čovek Beograda.

Đilas je precizirao i da je juče, prema izveštaju nadležnih službi, na raščišćavanju ulica bilo angažovano ukupno 290 vozila i mašina, a da je 3.700 zaposlenih u svim komunalnim gradskim preduzećima u tri smene uklanjalo sneg s trotoara, stajališta gradskog prevoza, pored škola, vrtića i domova zdravlja.

Sneg koji pada u Beogradu usporio je saobraćaj, pogotovu kod Autokomande, na Pančevačkom mostu, pored sajma, na auto-putu kroz prestonicu, kao i na Brankovom mostu.

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, sa snegom i daljim povećanjem visine snežnog pokrivača, u većini mesta za 10 do 20 centimetara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: