Gligorov: Bez značajnih promena

Vladimir Gligorov, jedan od osnivača DS, kaže za Radio B92 da u prvo vreme ne očekuje značajne promene u politici Demokratske stranke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

08:03

Default images

"Oni su najavili da će kroz dva meseca izaći sa novim programom...Pa sada ovi tonovi, ovo što je Đilas govorio, ima nekih populističkih elemenata, teško je na osnovu onoga što je do sada rečeno izvući neke zaključke. Ali ima tih elemenata veće uloge države, veće uloge socijale", kaže Gligorov.

Gligorov smatra da neće valjati ako se Tadić bude mešao u politiku stranke.

"Bilo bi logično očekivati da njegov uticaj ne bude nešto veliki. Ako bi on hteo da igra neku ulogu kao zaslužni član, to bi moglo biti korisno, ako bi se mešao u aktivnu politiku mislim da bi to bilo rđavo i da bi vodilo sukobila", navodi Gligorov.

On dodaje da je DS "stranka sa određenim kapacitetom" i sada kada ima novo rukovodstvo, SNS više ne može da tvrdi da je ne zanima.

"SNS su do sada tvrdili da ih to sve ne zanima. Mislim da je to nemoguće sada reći. Pitanje da li će oni hteti da sarađuju po tim nekim najvažniji pitanjima, ili će nastaviti kriminalizaciju DS, što bi bilo politički problematično", navodi Gligorov.

Demokratska stranka je sinoć dobila novo rukovodstvo. Za predsednika stranke izabran je Dragan Đilas, a za počasnog predsednika Boris Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: