Kazna za "švaleraciju" 20.000 din

Policija pojačala kontrolu u beogradskim šumarcima kako bi presretala ljubavne parove u zanosu i tako sprečila narušavanje javnog reda i mira.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2012.

08:20

Default images

Kako piše Kurir, ljubavni parovi moraće ubuduće dobro da se paze ukoliko planiraju da vode ljubav "na izletu", jer će za to, ako ih uhvati policija, morati da plate i do 20.000 dinara, kolika je maksimalna predviđena novčana kazna. Ako im se zalomi neki nezgodan sudija, mogli bi da završe čak i 30 dana iza zešetaka, dodaje Kurir.

Naime, policija je, podstaknuta sve češćim žalbama građana na buku iz obližnjih šumaraka, krenula u "ozbiljnu raciju na švalere". Sagovornik iz policije je Kuriru rekao da se na seks na javnim mestima najčešće odlučuju preljubnici koji su u braku, a uporedo imaju i ljubavnicu/ljubavnika i nemaju mogućnost da plate sobu u nekom hotelu.

Prema njegovim rečima, policija takve preljubnike najčešće pronalazi u automobilima. "Možete ih sresti radnim danima čim padne mrak, dok ih vikendom ima manje. Odvezu se kolima do lokacije pogodne za seks i nakon toga odlaze svako svojoj kući kao da se ništa nije desilo. Priznajem da je malo neprijatno prekinuti nekoga u naletu strasti, ali to nam je u opisu posla", kaže Kurirov sagovornik iz policije.

On ističe da u ovim avanturama godine nisu važne.

"Ima ih od tinejdžera pa do penzionera, starijih od 60 godina", dodaje taj izvor.

Zorana Pašalić, bivši predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, kaže da ljubavni parovi mogu biti osuđeni po dva osnova:

"Prema članu 12 stav 1 Zakona o javnom redu i miru takvi parovi mogu biti optuženi za nepristojno, drsko ponašanje, za šta mogu da dobiju novčanu kaznu do 20.000 dinara ili 30 dana zatvora. Prema članu 6 stav 1 istog zakona onaj ko svađom ili vikom remeti javni red i mir može biti kažnjen do 20.000 dinara ili sa 20 dana zatvora", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: