Savilu ostaje viteška titula

Vatikan ne može da oduzme vitešku titulu koju je dodelilo pokojnom voditelju BBC-a Džimiju Savilu, za koga se ispostavilo da je seksualno zlostavljao decu.

Izvor: B92

Subota, 27.10.2012.

19:03

Default images

Engleska katolička crkva saopštila je da se obratila Svetoj stolici sa zahtevom da se Savilu, poznatom voditelju dečijeg programa koji je prošle godine umro, posthumno oduzme ta počast zbog "dubokog bola" koji su pretrpele njegove žrtve.

Potparol Vatikana, velečasni Federiko Lombardi je za Asošijeted pres rekao da imena osoba kojima se dodeljuje viteška titula ne ulaze u godišnjak i da ta počast umire sa primaocem.

Lombardi je rekao da Savilu nikada ne bi bila ukazana takva čast da se znala istina o njegovom ponašanju.

Kako izveštavaju britanski mediji, Savil, koji je umro prošle godine u 84. godini, silovao je i zlostavljao decu dok je radio kao voditelj dečijih emisija na BBC-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: