Nedelja, 21.10.2012.

13:59

Ružić: Beograd je specifikum

Branko Ružić kaže da SNS ima pravo da pokrene inicijativu za promenu vlasti u Beogradu, ali i da je Beograd specifikum i da se razlikuje od ostalog dela Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ukoliko usledi zvanična inicijativa SNS o njoj ćemo razgovarati na organima stranke i opredeljivati se skladu sa našim Statutom. Treba imati na umi da Beograd jeste specifikum, da ima mnogo specifičnosti, da se razlikuje od ostalog dela Srbije i da je zato važno da se na nijansiran načih priđe tom procesu", rekao je predsednik IO SPS.

On je, međutim, naglasio da do skora takvih inicijativa nije bilo, bar ne zvaničnih, a da je za SPS najvažnije da kadrovi iz te stranke u gradu Beogradu rade veoma kvalitetno i predano na realizaciji svih strateških projekata i u interesu Beograđana. Ružić je mišljenja da su promene na lokalu prirodne, ukoliko u opštinama vlast nije identična koaliciji na republičkom nivou i da ne treba obmanjivati javnost.

Ukoliko lokalne vlasti budu kompatibine republičkoj, dodao je, to samo može da olakša živog građana u tim sredinama, jer će biti lakša realizacija infrastrukturnih i drugih projekata, koji su od izuzetne važnosti za žitelje tih opština.

"Ta takozvana prekomponovanja jesu pre svega u interesu građana, a ono što neki sada spočitavaju vladajućoj koaliciji istu stvar su radili pre četiri godine i zato te kritike ne stoje", kategoričan je Ružić.

Uz ocenu da stvari treba nazvati pravim imenom, funkcioner SPS je istakao da treba imati pragmatičan, realističan pristup tim procesima i najavio promene vlasti u još nekim gradovima i opštinama.

Ružić je precizirao da će SPS učestovati u prekomponovanju lokalne vlasti ukoliko budu ispunjena dva uslova - postojanje nesporne narodne volje i matematičke mogućnosti za tako nešto.

To je i odluka Predsedništva SPS, dodao je, ali i podsetio da se ti procesi odvijaju već duži vremenski period.

"Očekujemo da se i u Šapcu promeni vlast, u Leskovcu, nekim drugim manjim opštinama, poput Knića i Kuršumlije... To je prirodan proces koji pre svega mora biti u interesu lokane sredine i građana koji tamo žive. Ne bih rekao da u Leskovcu naši odbornici odbijaju bilo šta i ne možemo izdvajati Leskovac kao poseban slučaj", rekao je Ružić.

Na pitanje da li će nosioci lokalne vlasti iz SPS snositi posledice ukoliko ne prihvate odluku da promene koalicioni dres, Ružić je odgovorio: "U demokratski ustrojenoj partiji svaka mogućnost postoji, ali se i poštuju donete odluke. Odbornici neće snositi sankcije ukoliko budu poštovali odluke organa stranke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

13 h

Podeli: