"Bez priče o tužbama za genocid"

Šefovi diplomatija Srbije i Hrvatske, Ivan Mrkić i Vesna Pusić, nisu u Njujorku razgovarali o tužbama za genocid, već su istakli da će o tome biti reči kasnije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

21:05

Default images

Oni su se sastali na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Mrkić je, nakon sastanka, rekao da će ubuduće sve što se tiče odnosa dve zemlje biti rešavano konkretnim rezultatima, dodavši da Srbija i Hrvatska imaju puno toga zajedničkog u budućnosti.

Na pitanje o tužbama za genocide, odgovorio je da ima vremena da se o tome priča.

"Gledaćemo da interesi jedne i druge države budu zastupljeni ravnopravno i onako kako dolikuje toj situaciji i tom problemu", rekao je Mrkić.

Pusićeva je dodala da o toj temi danas nije bilo reči i da će se ona naći na dnevnom redu u budućnosti uz rešavaje na racionalan način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: