Islednik i dalje bez zaštite

Bivši prikriveni policijski islednik Milovan Milutinović kome je na suđenju saobraćajnoj mafiji otkriven identitet još je bez policijske zaštite koju je tražio.

Izvor: B92

Nedelja, 26.08.2012.

19:39

Default images

Više od mesec dana prošlo je od kako se obratio javnosti jer mu se, kako kaže, život pretvorio u pakao nakon otkrivanja njegovog identiteta.

Direktor policije Milorad Veljović obećao je tada rešenje slučaja Milutinović ali do danas se ništa nije dogodilo.

Milovan Milutinović je radio kao tajni agent. Bio je zadužen da među policajcima otkrije one za koje se sumnjalo da lažiraju saobraćajne nesreće.

Umesto da ga, po obavljenom poslu, presele i osiguraju bezbednost, na sudu mu je otkriven identitet. Usledili su neverovatni pritisci, kaže Milutinović.

Njegova kuća nedaleko od Valjeva je prvo spaljena, pa opljačkana. “Ovo za mene ima veliku vrednost, iako je građevina mala,” kaže Milutinović pokazujući ono što je ostalo od njegovog doma. “Ovde sam odrastao, išao u školu, pa na posao.”

Posle paljenja kuće, iscenirana je saobraćajna nesreća u kojoj njegova žena umalo nije poginula, a njega samog šikaniraju na poslu, smatrajući ga izdajnikom, umesto herojem. Zbog toga se danas plaši.

Kaže da strahuje od osvete i da je zabrinut za bezbednost svoje dece, naročito zbog toga što pešače do škole nezaštićeni.

Zašto Milutinović nije dobio policijsku zaštitu - odgovora na to pitanje još uvek nema. U Nezavisnom policijskom sindikatu Srbije kažu da se radi o lošoj poruci onima koji bi se na sličan način borili protiv kriminala i korupcije.

Pošto predstavnici države ne reaguju, a iz vrha policije stižu samo obećanja bez rezultata, iz Nezavisnog policijskog sindikata Srbije poručuju da će se u najskorijem roku obratiti institucijama Evropske unije i zatražiti pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: