Petak, 10.08.2012.

11:12

Bebek: "Oluja" postala pučka zabava

Pevač Željko Bebek izjavio da se na koncertu Tompsona na proslavi "Oluje" pojavio kako bi toj manifestaciji, koja je postala pučka zabava, promenio značaj.

Izvor: Dnevni avaz

Default images

Bebek je naime nastupio na koncertu Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veoma nacionalističkim stavovima, na proslavi Dana pobede Hrvatske i obeležavanju godišnjice akcije "Oluja" 5. avgusta u Čavoglavama.

Na pitanje da prokomentariše otkud on na toj proslavi, odnosno na koncertu Tompsona, on je za "Dnevni avaz" rekao da je proslava "Oluje" potpuno promenjena poslednjih godina, odnosno da je ona postala pučka zabava.

"Sada je to zaista pučka zabava, na koju ljudi dolaze da proslave 'Oluju'. Baš je moj dolazak tamo doprineo tome da se slika te proslave promeni", kazao je, između ostalog nekadašnji pevač Bijelog dugmeta.

On je priznao da njegov nastup "ima težinu": "Naravno, moj nastup tamo ima težinu. Upravo takvu težinu da se slika malo promeni, da je to, zapravo, zabava naroda koji voli da se okupi na mestu koje na nekakav način obeležava ratna vremena i na određeni način pobedu. Tih vremena se ne možemo i ne trebamo odricati."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: