Krivična prijava protiv Šutanovca

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je danas krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca jer nije prijavio imovinu.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 08.08.2012.

15:39

Default images

Agencija je, kako se navodi u saopštenju, utvrdila da bivši minister odbrane nije prijavio da su on i njegova supruga stekli vlasništvo nad po desetim delom idealnog dela stana od 63 kvadratna metra u Skerlićevoj 20 na Vračaru.

Sumnja se da je time što nije prijavio imovinu izvršio krivično delo iz člana 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Agencija je podnela krivičnu prijavu protiv Šutanovca, koji je i potpredsednik Demokratske stranke, postupajući po prijavi koja je protiv njega podneta. U saopštenju se navodi da je Agencija u okviru zakonskih nadležnosti proverila Izveštaj o imovini i prihodima koji je Šutanovac podneo Agenciji 31. januara 2012. i prikupila podatke od Republičkog geodetskog zavoda i Prvog osnovnog suda u Beogradu.

A prema rečima člana Agencije za borbu protiv korupcije Čedomira Čupića, krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, Agencija je podnela po prijavi građana, što je u skladu sa zakonom. Čupić kaže da je nakon prikupljenih podataka Agencija utvrdila da ima razloga za podnošenje krivične prijave, koju bi Tužilaštvo sada trebalo da prihvati ili odbije.

"U ovom slučaju je prijavljen gospodin Šutanovac da on nije u izveštaju za 2011. godinu, a taj se izveštaj podnosi od 1. januara do 31. januara 2012. godine naznačio promenu svog vlasništva, odnosno da je dobio, odnosno da je kupio deo jednog stana. Naravna stvar, on je bio dužan to da uradi 15 dana po promeni imovinskog stanja, ali on to čak nije uradio ni 2011. godine kada je postao vlasnik, niti je to učinio sada u ovom izveštaju. Za to delo se određuje kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora," kazao je Čupić za B92.

"Kako Agencija za borbu protiv korupcije nema nadležnosti da sprovodi istražne radnje, Agencija je krivičnu prijavu uputila nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti u ovom slučaju", navodi se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Agencija je prijavu podnela Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: