Vučić sekretar Saveta za bezbednost

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić imenovan je danas za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor: B92, Blic

Petak, 03.08.2012.

07:37

Default images

U Predsedništvu Srbije danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj je trebalo da se raspravlja i o personalnom rešenju za prvog čoveka Bezbednosno-informativne agencije.

Biće to, koliko je javnosti poznato, druga sednica Saveta posle parlamentarnih i predsedničkih izbora. Prva, vanredna sednica Saveta je održana 1. juna, dan pošto je predsednik Srbije položio zakletvu i stupio na dužnost. Savet se tada sastao povodom incidenata na severu Kosova.

"Blic" je jutros objavio da bi na današnjoj sednici Saveta trebalo da bude poznato ime prvog čoveka BIA, međutim, do sada nije stigla informacija o tome da li je on izabran ili nije.

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vučić u utorak je najavio da će se u četvrtak, nakon sednice Vlade, znati ko će biti novi direktor BIA. Međutim, premijer Ivica Dačić juče je izjavio da ime novog šefa BIA neće biti poznato u četvrtak, jer o kandidatima za tu funkciju prvo treba da se izjasni Savet za nacionalnu bezbednost.

Lista kandidata o kojoj govori Dačić nije dostupna javnosti, ali se uveliko nagađa da bi na funkciju direktora BIA mogao biti imenovan Nebojša Rodić, aktuelni generalni sekretar predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: