Petak, 03.08.2012.

07:37

Vučić sekretar Saveta za bezbednost

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić imenovan je danas za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor: B92

Vuèiæ sekretar Saveta za bezbednost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

Nikolina

pre 11 godina

Zlonamernih komentara je bilo i biće. Aleksandar Vučić može da iskoreni korupciju, može da suzbije kriminal ali ne može da iskoreni niti reši ljubomoru i zavist kod pojedinaca.

kupica

pre 11 godina

Smeta mi kada se neko kritikuje, a da mu se ne da šansa da pokaže šta zna. Zbog toga apelujem na sve, da novom sekretaru saveta za nacionalnu bezbednost, poželimo puno sreće u budućem radu.

zvonce

pre 11 godina

Sekretar saveta je izabran, i time se zaokružuje proces koji će omogućiti efikasan rad, i nadziranje rada bezbednosnih službi.

Doci

pre 11 godina

Nisam član ni jedne stranke, ni jedna mi nije posebno interesantna, ne zavisim od politike, ali Aleksandar Vučić mi uliva poverenje. Mislim da u suštini govori istinu, i da će sve uraditi oko dekriminalizacije naše države.

Nikita

pre 11 godina

E sada imamo prilike da vidimo kako se zaista bori i suzbija kriminal, šta su prazne priče i obećanja a šta konkretan rad. Vreme radi u korist nas građana...

George Carlin

pre 11 godina

"Strah vas je sada da ce Vucic ocistiti kriminal i korupciju u kojima su vasi upetljani"- samo se ti čuvaj pokretnih stepenica i tramvajskih šina i ne brini!

kazimir

pre 11 godina

Mislim da će ova vlada uraditi sve ono što prethodne nisu. Samo tako će im narod ukazati opet poverenje. Obračun sa kriminalom i korupcijom je pored zapošljavanja najveći prioritet nove vlasti.

pipi ja

pre 11 godina

Ma bice nam ko u Diznilendu.A to sa silnim hapsenjem kriminalaca mislim da ih hapse da bi im sacuvali zivu glavu na ramenima da ih gladan narod nelincuje za koji dan...

blaza

pre 11 godina

Ako pogledamo na sta je svedena vojska zadnjih godina, Vucic kao ministar odbrane nema dovoljno posla, zato se i angazovao oko bezbednosti da bi doprineo borbi protiv kriminala i korupcije. On ce to nesumnjivo najbolje i odraditi.

Nimerija

pre 11 godina

Ako je vec napredna stranka resila da zanemari pripadnost partiji i podrzi kvalitetne ljude i iz redova demokrata, ne vidim zasto se ovde nalaze i dalje negativni komentari na Vuciciev racun, kad se njemu svakako ne moze trenutno nista zameriti osim ako mozda ne volite njegovu stranku??? Ko bi to bio bolji i sposobniji da se nadje na tom mestu, da mi je samo znati..

Roki 2

pre 11 godina

Logican potez predsednika Nikolica da mu i Rodic i Vucic fakticki budu "desna ruka, treba uzeti ljude od poverenja, jer jedino tako moze da se funkcionise bez trzavica.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Dva u jedan.Rusi su imali Beriju i Suslova. Mi smo dobili Vučića koji ima sva zaduženja koja su kod Staljina
imala ova dva gospodina. Ovo je verovatno dobro sračunato samo upozoravam i sebe i istomišljenike da
nismo baš sigurni zbog ovog vidjenja.

MitkeL

pre 11 godina

Ne bavim se politikom niti sam nešto posebno zainteresovan za nju. Ponekad pročitam neku vest i komentar. Ne mogu da verujem da neki još žale za Demokratskom strankom. Nema razloga za tugu, ionako nisu valjali ni malo. Ne treba biti posebno verziran u politici pa prepoznati ono što ne valja. DS ne valja. Dokazano i provereno. Treba drugima dati priliku.

Duki

pre 11 godina

Meni je sasvim prihvatljivo i sasvim logično da jedan čovek kapaciteta, odlučnosti i hrabrosti kakvu ima Aleksandar Vučić, obavlja više funkcija koje su sve u istom domenu – odbrana i bezbednost. Mislim da će konačno stvari u Srbiji početi da se menjaju na bolje. Čeka ga jako težak zadatak koji verujem da je zaista sposoban da obavi.

Vica

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je nezaobilazan faktor u budućoj vladi i jedan od malobrojnih političara u Srbiji, za čije ime se ne vezuju ama baš nikakve afere. I on sigurno ima dovoljno hrabrosti da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

Ahill

pre 11 godina

Svi smo svesni da nam je drzava u haosu,svi pokazatelji na to ukazuju,na zalost.Dosadasnji drzavni funkcioneri,ministri,predsednici,nisu nista radili da nasa Srbija bude uredjena,prosperitetna,zemlja gradjana koji biti zadovoljni svojim ekonomskoim i svakim drugim statusom.Radili su suprotno,jos vise doveli zemlju u tesku ekonomsku situaciju, bezakonje, organizovani kriminal, haos. Zato pustite postene, cestite ljude da rade i pokazu sposobnost i odlucnost da to promene. Gradjani su se u vecini izjasnili za to. Pustimo Aleksandra Vucica i predsednika Nikolica, Jorgovanku Tabakovic, da rade i dovedu red u Nasu Srbiju !

Jasna

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će dovesti u red sektor bezbednosti, pri tome iskoreniti kriminal i korupciju. Samo to da uradi ova vlada, cela ekonomija bi živnula a građani bili zadovoljni jer bi prvi put i u Srbiji postojalo nešto što se podrazumeva pod pojmom pravda!

bezimena

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je covek od poverenja...
(Peca Turcin, 3. avgust 2012 19:54)

U pravu ste, baš se dokazao s te strane, kod Šešelja, kao i preostali deo trojca...:)))

vlada-so

pre 11 godina

evo da i ja pohvalim i dam vučiću podršku,samo napred u borbi protiv kriminala i korupcije i samo budite na liniji naše prekookeanske braće i neće biti problema.

crni domino

pre 11 godina

Hvala na pojasnjenjima.
Svaki moj komentar je tacan!
Sreca da nisam zaboravan te dobro znam sta je radila sadasnja vlast i pojedinci devedesetih, za vas koji ste ulicarski recnik obilato koristili svih ovih godina. Predlazes finocu, e toga nema prema vama dok god ste na vlasti! Ne zasluzujete je!
Pozdrav!
Usput: Sta ce nama tolike UDBe, kabineti bezbednosti, ostaci Milosevicevih udbi koje su spaljivale dokumentaciju kada je dosla nova vlast? Da li to treba ujediniti i oformiti Ruski KGB? Kakvu mi to drzavu pravimo gospodine p. porucnice!? Staljinovu?

bezimena

pre 11 godina

Imao si da kupiš šta god hoćeš a imali smo i para ali redovi su bili za stvari koji su bili iz robnih rezervi koje su bile dosta jeftinije nego da kupiš u prodavnici.Danas se redovi nalazi ispred kontejnera kao 90-ih ispred pojedinih prodavnica a tada nisi mogao videti ni jedan jedini opsednuti kontejner.
(xsenija, 3. avgust 2012 17:40)

Ne izmišljajte, NIJE bilo ni "šta god hoćeš" niti je bilo para! Pradavnice jesu bile prazne, osim kada stigne roba iz robnih rezervi pa dodje policija da pravi red, tako što nekoga prebije i prva se snabde.
O svakodnevnom teroru i strahovladi nema potrebe pričati, svako ko PAMTI 90-te zna o čemu pričam. Kontejneri su bili zaposednuti još s kraja 80-tih, tj. ekonomske krize SFRJ. Sada takvih "redova" nema jer ima narodnih kuhinja, kojih tada nije bilo!
Režim crveno-crne koalicije iz 90-tih je nezaboravan, kao svojevremeno film "Psiho", izaziva noće more svakome ko ga je osetio na SVOJOJ KOŽI! Vi očigledno niste!

lupu

pre 11 godina

Strah vas je sada da ce Vucic ocistiti kriminal i korupciju u kojima su vasi upetljani, pa zato sada lupate negativne komentare na racun Vucica! Pustite coveka da radi svoj posao da i mi zivimo u pravno uredjenoj drzavi!

Gorki

pre 11 godina

Svi komentari na racun Vucica su neumesni! On je jedini najsposobniji za ovu funkciju! Nemozete ga optuzivati za ''gomilanje'' funkcija jer to oznacava da je covek sposoban da radi u interesu gradjana i drzave. Podsetimo se samo u prethodnoj vlasti kako je Tadic vukao samo u svoju korist i za svoju stranku!

Dixi

pre 11 godina

Dragi simpatizeri i aktivisti propalog DS-a imate li neke jace argumente??Mislim malo su vam ovi kemntari dosadni i nebulozni..sve se vrti na istu foru..

SvetlanaP

pre 11 godina

Mislim da je prisutan strah kod onih koji ovo resenje ne vide kao najbolje...strah da ce Aleksandar Vucic veoma dobro raditi svoj posao,kao i strah da niko nece biti zasticen!

pera kojot genije

pre 11 godina

jaki su ovi slobodni radikali koji velicaju lik i delo njegove visosti VA, svi se potpisuju imenima slovenskih bogova (perun, svarog...), ovo me podseca na malo stariju ekipicu koja se palila na nordijsku mitologiju, valhala, zezanje... rad oslobadja...

55558

pre 11 godina

Oooooo Boze....koliko hejtera i kompleksasa na jednom mestu..Pa ako ima resor odbrane nije uzeo celu Vladu aman!Sto se za neke od gospoda iz prethodne vlade ne moze reci...

Mordor

pre 11 godina

Kratak izbor najtupavijih partijskih komentara hvale:

"...njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji."

"Nema vise korupcije u buducnosti."

"Vučić je pravi čovek. Da ta služba počne da živi punim plućima,a na dobrobit i bezbednost svih građana Srbije"

"Podrzavam Vucica za sekretara za nacionalnu bezbednost! Uz njega cemo mirno spavati, i necu strepiti za sigurnost nase dece!"

"..covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate"

"Jako je bitno da ovu funkciju vrsi energicna osoba sa ogromnim autoritetom, a to je savakako Vucic."

"...postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima."

"Konačno neko ko ima odlučnosti i hrabrosti da se suprostavi problemima sa kojima se suočava državna bezbednost."

"Vučić je garant da će pravni sistem i država funkcionisati."

Alo, partijski vojnici, oladite malo! Kad se vaši ditirambični komentari ovako poređaju, deluju krajnje tupavo i naručeno!
Znam da ste dobili zadatak koji samo ga izvršavate, ali mgli biste imati malo mere. Najtragičnije je ako počnete da verujete u ovo što pišete!

Ja ne znam ko ste vi i kada ste prvi put čuli za Vučića. Ja još pamtim dotičnog ni po čemu dobrom, iz nekih mnogo loših vremena! Dozvoljavam da se ljudi menjaju, ali mislim da ovaj ne može i neće! Možda neki među vama naivno misle da treba sačekati da vidimo šta zna. U redu. Ali zašto ga onda tako nekritički hvalite kad nije ni počeo da radi?

Olja

pre 11 godina

Vreme je da se u ovoj zemlji konacno uspostavi red. Gospodin Vucic je covek koji apsolutno ima sve kvalitete a nadasve iskrenu zelju da da svoj doprinos. Nekima to ne odgovara, a znamo dobro i kome, onima koji su u prethodnom periodu radili na stetu drzave i naroda a na svoju licnu korist. Prethodna vlast je bila - Tadic, koji je apsolutno u svemu bio prvi, za sve se pitao, o svemu najbolje sve znao ... od poljoprivrede do spoljne politike, a to je po DS-u bilo normalno. Sada vidim da im funkcije, koje su pritom daleko manje, g.Vucica smetaju. Pa, gospodo demokrate sposobni su dobili sada mogucnost da pokazu sta i koliko mogu.

cisar

pre 11 godina

Na prvi pogled reklo bi se da je ozbiljan politicar,ali kada se malo dublje razmislis(ako imas cime)postavljas sam sebi pitanja odakle mu ovo..ono..ko su finansijeri,koga hvali,obozava,svetlu proslost iz koje su sva zla i pljacke potekle,ne mozes a da se ne zamislis.Pokazace se,mozda i hoce covek,ali nece moci,ko zna?Ne verujem u vestice.

Marija84

pre 11 godina

Srbija jos uvek,na zalost ne moze da se pohvali civilizacijskim razvojem i zato u svemu kaskamo za svetom.Mozda bi bilo najbolje da ukoliko mozemo da shvatimo svoje licne nedostatke,sakrijemo ih i ne ispoljavamo javno,tek da se o nama ne bi sudilo na osnovu necega sto smo iskazali nedovoljno upuceni,nedovoljno sposobni za razumevanje materije i time sramotili sto sebe licno,a sto nas narod u sustini. Igore,ovde nema mesta smehu,a ni podsmehu! Pred nama je period velikih promena,koje ce svako na ovaj ili onaj nacin komentarisati...U svakom slucaju,Srbiji i njenim gradjanima su promene potrebne,jer zivimo veoma nezavidno...a,znamo i zasto!!!

Kleopatra

pre 11 godina

Imate li vi nekih boljih argumenata protiv Vucica???Mislim ovi komentari su vam malo smesni...nemate argumenata,branite se cutanjem!!

LJILJANA M

pre 11 godina

@ hrvo23
Ko jos ima ovoliko funkcija: vd.predsednika stranke, potpredsednik vlade, ministar, sekretar biroa za nacionalnu bezbednost...pa to kad je bio kod Seselja mogao je samo da sanja a vidi ga danas. Da li je on stvarno tako sposoban ili je ovo stvarno bedna drzava

A dok je Tadić bio siva eminencija,i držao sve konce u svojim rukama,tad se niste bunili,a?!
Tada vam država nije bila bedna ?!

DENIS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je jedini covek koji moze da se upusti u borbu sa naraslom i u predhodnom periodu dobro gajenom korupcijom i kriminalom.

Cupka

pre 11 godina

Ne razumemem cemu tolika fama oko ovoga? Covek je zasluzio..a to sto ste vi i dalje zaslepljeni aktuelnom opozicijom i sto ne vidite dalje od svog nosa, licno vas problem...

Igor Rostov

pre 11 godina

@TXC "Sledi totalni ekonomski i moralni raspad zemlje."

Ništa ne sledi, mi već jesmo tamo, i to zahvaljujući istim tim ljudima za čiji račun pišeš komentare i širiš mržnju, umesto da kao lojalni građanin ove zemlje pomogneš da napravimo da nam svima bude barem malo bolje za početak. Ne razumem ove likove iz DS-a što već danima šire mržnju na ovom portalu, a još manje razumem B92 koji im to dopušta. Sloboda iznošenja mišljenja ima granice, kulture, pristojnosti, određenih moralnih vrednosti kao što je neiznošenje neistinitih činjenica itd...

Zapamtite samo ovo, ako su vam Toma, Vučić i SNS jedini krivci svih vaših životnih problema (a kako se čini iz komentara), mislim da je vreme potražite profesionalnu pomoć.

Biserka

pre 11 godina

Da li će se kandidovati i za patrijarha? Mislim, malo je što je podpredsednik, ministar, sekretar...Renesansni čovek: sve zna i sve stiže.

negovani

pre 11 godina

da li to sto se covek zove Vucic, ga automatski diskredituje da ne moze da obavlja takvu funkciju, ili to sto je predsednik trenutno najace politicke partije? Tadic je bio i predsednik Srbije i predsednik svoje stranke, a siguran sam da je bio i premijer i ministar inostranih poslova i ko zna sta jos, pa nije bilo toliko lajanja.

stančeta

pre 11 godina

Poplašili se miševi koji su do juče harali državom da će ih stići kazna ali možda su i u pravu evo ga Vučić na čelu da dovede red i zakon u Srbiji.

radandco

pre 11 godina

tokom prethodne Vlade , Tadic je drzao ama bas sve konce u svojim rukama, jos je obrazovao javno mnjenje preko svojih(direktno ili indirektno) glasila i tzv NVO (koje su to tek sada). Tek povremeno se mogao cuti neki glas iako je ta zloupotreba trajala godinama. Nekako mi se cini da se sada neko bas plasi (mozda zbog svoje odgovornosti za neke stvari) pa napada Vucica, iako covek jos nije poceo da radi.

slavko martinović

pre 11 godina

Čitajući komentare vidim da ove demokrate nikada nemaju ama baš nikakav argument.Sve im se svode komentari na razne gluposti umesto argumentima da nam govore prosto je tužno kad počnu da pišu nebuloze u koje ni oni sami poveruju.

karasdjordje

pre 11 godina

neznam zasto se neki plase Vucica,on je sposoban za tu finkciju i naravno da se tako moze i obracunati sa kriminalom a ne zataskavati kriminal koji je u zadnje vreme bio u samo vrhu drzave,puna podrska Aleksandru a svi koji su krali i ostetili ovu drzavu sad strahuju

TXC

pre 11 godina

Dakle ovi komentari iz partijske kuhinje SNS su zaista komični. U svakom slučaju, vi ostali, koji ste još uvek u Srbiji spremite se na represiju i mraku u najboljem stilu direktno iz 1998. Znate dobro šta su Vučić i ekipa tada radili, nema razloga da se veruje da će sada biti drugačije. Sledi totalni ekonomski i moralni raspad zemlje.

Quizich

pre 11 godina

Za nepoverovati je koliko se nade u boljitak polaze u coveka ciji dosadasnji ucinci (Pinki, zakon o informisanju, odsustvo dana radnog staza ...) ne daju ni trunke opravdanja za takva ocekivanja. Slazem se da nikome ne treba suditi unapred, ali se moram zapitati - imamo li mi uopste mozga i znamo li da ga koristimo !?

Mican

pre 11 godina

Gospodi sto pljuje Vucica zbog "gomilanja" funkcija porucujem da on nije uzeo rukovodjenje celom vladom, kao sto je radio Tadic. Sve njegove funkcije su u cilju bezbednosti Srbije, sto svakako uz nacionalni savet za odbranu, podrazumeva i borba protiv kriminala i korupcije!

crni gruja

pre 11 godina

Na našoj političkoj sceni Aleksandar Vučić je najvatreniji zagovornik borbe protiv korupcije i kriminala. Da bi ono što zagovara uspešno proveo u delo potrebno je da bude na mestu sa koga to može raditi i da ima kvalitetne informacije, a ne da zavisi od onoga što će drugi da mu serviraju. Zbog toga ne vidim ništa sporno što mu je poveren nadzor nad službama bezbednosti.

sreten

pre 11 godina

komentatori opozicije su se malo zaboravili. Kao da je sada u zemlji super i kao da nema ogromne inflacije, kao da nije velika nezaposlenost...

p.poručnik

pre 11 godina

@crni domino – Da ti pojasnim šta htedoh reći, ali potrudi se da pročitaš sa manje ostrašćenosti kada je tema Aleksandar Vučić (postoji medicinski termin za to, ali nije sada o tome reč). Citiraću sebe : “ Da napokon bezbednosne službe počnu da rade za državu, a ne za stranke u vlasti, kao u poslednjih 20 godina. Postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima.” Dakle, akcenat je na tome da bezbednosne službe rade STVARNO svoj posao, i da je Vučić čovek koji ne zavisi od (bilo kakve) podrške tajkuna, samim tim, neće ni praviti NIKAKVE KOMPROMISE sa njima. Činjenica je da su i Vučić i Predsednik Nikolić iz iste stranke (neću podsećati da je podneo na sve funkcije u SNS), ali je isto tako činjenica da su prethodnih godina postavljani ljudi koji su radili ISKLJUČIVO za stranke koje su ih na to mesto to postavljale. MOJE JE MIŠLJENJE da će raditi U INTERESU DRŽAVE i da će kvalitetno koordinirati rad svih bezbednosnih službi, a s obzirom šta se sve muljalo poslednjih 12 godina, imaće pune ruke posla. Imaš pravo na SVOJE MIŠLJENJE, ali ako želiš argumentovano da polemišeš, izbaci taj uličarski rečnik, nismo na pijaci.

xsenija

pre 11 godina

(Stevan, 3. avgust 2012 16:40)

Imao si da kupiš šta god hoćeš a imali smo i para ali redovi su bili za stvari koji su bili iz robnih rezervi koje su bile dosta jeftinije nego da kupiš u prodavnici.Danas se redovi nalazi ispred kontejnera kao 90-ih ispred pojedinih prodavnica a tada nisi mogao videti ni jedan jedini opsednuti kontejner.

Otac drugog Stevana

pre 11 godina

....a ja cu se svim silama boriti da moje dete odvedem negde daleko od ove ludare.
(Stevan, 3. avgust 2012 16:40)

Eh Stevane, ja nemam gde da odvedem svoje dete Stevana,nemam jer nemam novaca. Borio sam se 2000.da dođu novi i "popio" sam otkaz posle izvesnog vremena. Sada "uživam" u svojim nezaposlenim danima i žalim za Slobom kada sam radio i kada je moj Stevan išao u besplatnu školu.

Stevane

pre 11 godina

U sistemu koji je pun kriminala i korupcije je potreban upravo takav covek kao Vucic! Covek koji ima energije i snage da se sukobi sa tajkunima! Jedino on to moze!

perun_u

pre 11 godina

Ne znam čemu toliko strasti oko imenovanja Vučića. On će odlično obavljati taj posao. Na važna mesta u državi moraju da dođu odgovorni ljudi.

dimitrije

pre 11 godina

Ja se setim promenu marke u evro kada smo imali tri do četiri puta više para nego što su Nemci mogli i da zamisle.Tada su rekli da su mogli da izdržimo još deset godina bombardovanja koliko smo imali novca.Eto nije prošlo još deset godina mira od promene marke u evro a mi nemamo da preživimo pa mi sad ti reci ko nas je pokrao.

Visnja 05

pre 11 godina

Vucic zasluzuje mesto sekretara Saveta nacionalne bezbednosti, covek je jedini koji poseduje hrabrost da stane na put kriminalu i korupciji.

writer

pre 11 godina

Nacionalna bezbednost je verovatno najvaznija oblast danas, pa zato je vazno da je vode posteni i odgovorni ljudi- koji nemaju losu proslost. Vucic je pravi covek za to, do sada nije ucestvovao ni u kakvim mutnim radnjama, niti privatizacijama, a posten je. Tesko je biti posten u ovakvoj drzavi, ja to najbolje znam, ali verujem da on ce okupiti ljude oko sebe koji zele da rade i da ce biti vrlo uspesni u tom poslu.

Irena Bg

pre 11 godina

Zaista ne vidim razlog za davanje negativnih komentara na ovu vest! Pa prosla vlast, je ovako odgovorne funkcije na poverenje davala neodgovornim ljudima, koji su nas zajednickim snagama oterali u propast. Hvala Bogu pa je situacija u Srbiji pocela da se kistalise. Odgovorni ljudi preuzimaju odgovorne funkcije.

Jorgovan

pre 11 godina

Pravi covek, na pravom mestu. Konacno ce gradjani srbije mirnije spavati I konacno ce se iskoreniti criminal koje je, zahvaljujuci prethodnoj vlasti, zavladao ovom drzavom.

Cirilcni Amerikanac

pre 11 godina

SKOJ-a... pazi "sekretar"? Neo-komunizam sa titovim pionirima... Ja zivim u usa pa znam kako zivot funkcuonise bez politicara koji se pojavljuju u razlicitim vestima 5 x dnevno... koji zele da lontrolisu sve (ili sto vise) ili da budu gospodari zivota i smrti (tito posle tita). To je kompleks nize vredosti koji su doneli posleratni '45-te komunisti (koji su bili niko i nista ali su otimali, ubijali, hapsili i zatvarali bogate - u ime naroda i KPJ). Njima su jos od tadasnjih dana bili opcinjeni SVI sadasnji politicari (vlasti iopozicije posl. 20 god) i SVI zele tu neogranicenu vlast... Ne shvatajuci da je progonom hapsrnjem ubistvima zaplenom imovine... komunisticka vlast uterivala strah u narod pa je zato i izgledalo kao da su "sposobni" pa imaju po 3-4 funkcije svaki. E to hoce i ova deca njihova... al vremena se promenila, ne moze to vise, narodu treba sloboda... Razmislite o tome!

Vaske

pre 11 godina

Uopste niste zanimljivi sa hejterskim komentarima, covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate. Ajde ko bi to po vama bio idealan kandidat, covek je upoznat sa svim muckama prethodne vlade, ukazivao je stalno o kradji, finansijskom kolapsu, mutnim radnjama dok je bio u opoziciji i sad kad je dosao na mesto gde moze sve to da ispravi i pohapsi kriminalce odjednom ne valja! Narod ih je izabrao, videcemo kako ce raditi a rekao je da treba ocekivati prve rezultate krajem avgusta. Toliko od mene.

Stevan

pre 11 godina

Alo bre ljudi (vi koji obozavate Vucica), da li vi pamtite nesto dalje od prekjuce. Pa Vucic je bio u vlasti koja je zemlju dovela do propasti i do svakog zla koje nas je snaslo. Ma samo napred, uzivajte sa Vucicem, Nikolicem, Dacicem, Vulinom, Karicem... sve shtihovi iz vremena Milosevica kad nismo mogli zejtin da kupimo u prodavnici, kad smo gorivo kupovali na ulicama ... ali, vidim, sve ste zaboravili, uzivajte, a ja cu se svim silama boriti da moje dete odvedem negde daleko od ove ludare.

Sir Oliver

pre 11 godina

HALLO BING,
uspeli smo da Zalosnu Sovu ubacimo na sve moguce funkcije.
Ostalo jos malo mesta !!! Imas li neku vezu u udruzenju veterana 90IH?
Javi hitno.

Pozdravlja te Br. 1 !!!

zezator

pre 11 godina

Nepromisljeno bi bilo da je bilo ko drugi dosao na to mesto, u ovim vremenima ne moze se svima verovati. Bas iz tog razloga mislim da je ovo prava odluka vlade

kosa

pre 11 godina

Karakter ovoga coveka je ono cime on i zasluzuje da bude na tom mestu. Cvrsta ruka je ono sto je oduvek trebalo ovom narodu, a njegovo obrazovanje samo govori o tome da je i strucno sposoban za isti posao

marija

pre 11 godina

Kratko i jasno to se i moglo ocekivati sve su predpostavke da ce on svoj posao obavljati korektno i u skladu sa zakonom. Samo da Srbiji bude bolje.

nazadnjak

pre 11 godina

Naprednjaci ovde, kao i uvek, po partijskoj disciplini lupaju komentare hvale. Garantujem da ni jedan od njih ne zna sta tacno sekretar Saveta uopste radi i koje su mu(joj) funkcije. A sad lupajte minuse, opet po partijskom naredjenju.

crni domino

pre 11 godina

(p.poručnik, 3. avgust 2012 15:14)
Gospodine, jeste li procitali tekst pre nego sto ste ga pustili, ili su vama svrake popile mozak? Sta to bulaznite? ´Ocete da kazete da je Aca neutralna osoba koja sada vodi bezbednosne sluzbe sa Predsednikom koji "nije" iz iste stranke?

Cupava

pre 11 godina

Vi ,koji ne simpatisete Vucica,mozete samo da gledate i da se divite coveku...Covek je sposoban i odgovoran,prihvatio je toliku odgovornost i pustite da vidimo kako ce se izboriti sa tim pa onda krenite u napad...

Mrki

pre 11 godina

Ovaj covek ima da radi 26 sati dnevno kao bager u Kolubari da bi postigao sve funkcije. Vidi se da je covek ucio fakultet za vreme komunista kad voli da gomila funkcije a preuzima sluzbe o kojima zna samo iz price. Hajde sad otkrij ubice Curuvije, napadace na sina Danila, oteraj Lukica pa budi i predsednik Zvezde, mesne zajednice, kucnog saveta ako se ne preselis na Dedinje. Ovaj narod se nikada nece osloboditi autoriteta jer dok radnici i seljaci glasaju za sve politicare oni propadaju a politicari se bogate. Bruka jedna

Raki2

pre 11 godina

Energican, posten i najbolji u Srbiji. Jedino takav covek moze zaistaviti opsti kriminal i koupciju koja je zaposele skoro sve istitucije u zemlji. Veoma ozbiljan i rekla bi opasan zadatak. Ja mu zelim srecu i uspeh.

PecaP

pre 11 godina

Naše društvo je protkano sistemskom korupcijom i kriminalom. Sistem je taj koji treba demontirati i osloboditi društvo pošasti. Ko to bude učinio ostaće zapamćen u istoriji Srbije. Mislim da će Aleksandar Vučić, lider naprednjaka zadati smrtni udarac korupciji i kriminalu u Srbiji.

goku

pre 11 godina

Ovo je vrlo ozbiljna najava obračuna sa kriminalom. Vidi se da postoji ozbiljna namera da se kriminalci privedu pravdi. Nije ni čudo. SNS je u svom programu to naveo kao jedan od prioriteta.

Julija

pre 11 godina

Čestitam gospodinu Vučiću i verujem da je ovoga puta pravi čovek na pravom mestu. možda u najtežem i najgorem trenutku ali ni najmanje nemam sumnju da neće sve uspeti da reši.

Milena Aleksic

pre 11 godina

Na ovakvom mestu nam upravo i treba gospodin Vucic, hrabar i odlucan covek koji ne pada pod tudji uticaj. Sigurna sam da ce ovaj posao obavljati na pravi nacin.

Lara Kroft

pre 11 godina

Sve čestitke Aleksandru Vučiću, on će stvarno raditi odgovorno svoj posao. Mislim da je on jedini koji će uspeti da iskoreni korupciju i kriminal u našoj zemlji, gledati interes naše države i našeg naroda, verujem da će krivci biti kažnjeni. Mislim da je vreme da Srbija ide napred.

Kontrolor

pre 11 godina

Pred nama je period velikih promena,koje ce svako na ovaj ili onaj nacin komentarisati...U svakom slucaju,Srbiji i njenim gradjanima su promene potrebne,jer zivimo veoma nezavidno...a,znamo i zasto!Jako je bitno da ovu funkciju vrsi energicna osoba sa ogromnim autoritetom, a to je savakako Vucic.Na ovu funkciju izabran najbolji moguci kadar i da ga treba pustiti da se dokaze. Zasto odmah krecemo u kritiku a covek nije ni poceo da vrsi duznost?

Mladen Dušanović

pre 11 godina

@bezimena
1. "režim" niste "dobili" već ih je narod izabrao, sviđalo se to tebi ili ne;
2. plašenje naroda ratom, s sada i diktaturom, nije demokratskoj stranci doneli ništa dobro na izborima, ali jeste građanima - otišli su u opoziciju, tako da ni ta priča ne pije vodu;
3. nisam advokat nikome, pa ni Vučiću, ali svakom treba suditi po delima i rezultatima, kao eto, na primer bivšoj vlasti, koja nikako da prihvati opozicioni status, navikli se na vlast, pa to ti je...

Sonja

pre 11 godina

Ne postoji energicniji i sposobniji covek za tu funkciju od Aleksandra Vucica u devastiranoj, politicki poljuljanoj, korupcijom opterecenoj Srbiji. Nadam se da ce se rezultati njegove energije i rada uskoro videti. Sve cestitke!

Vaske

pre 11 godina

Uopste niste zanimljivi sa hejterskim komentarima, covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate. Ajde ko bi to po vama bio idealan kandidat, covek je upoznat sa svim muckama prethodne vlade, ukazivao je stalno o kradji, finansijskom kolapsu, mutnim radnjama dok je bio u opoziciji i sad kad je dosao na mesto gde moze sve to da ispravi i pohapsi kriminalce odjednom ne valja! Narod ih je izabrao, videcemo kako ce raditi a rekao je da treba ocekivati prve rezultate krajem avgusta. Toliko od mene.

zis

pre 11 godina

DS je skinut sa vlasti i time su se stekli uslovi da sve službe počnu da rade kako im zakon nalaže. Najveća kočnica je sklonjena. Vučić je garant da će pravni sistem i država funkcionisati.

JOVAN

pre 11 godina

Poverenje i odgovornost ogromni,ali ne sumnjam u to da nemože da se sa tim nosi Vučić.Bio je i u težim situacijama, pa je uspeo da izađe kao pobednik.

bezimena

pre 11 godina

...njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji.
(NOVI BEOGRAD, 3. avgust 2012 14:36)

Izvin'te a gde je to dotični pokazao "posvećenost i metodiku rada"? U skupštinskoj klupi ili ono kada je bio direktor hale "Pinki" (koju je upropastio)?

Izbor nije mogao biti gori, dobili smo režim koji svakim danom, svakom odlukom, uvodi DIKTATURU na velika vrata!

Petrovići

pre 11 godina

Vučiću dosta si pričao, sada je red da se uverimo da li su ljudi iz bivšeg režima onakvi kako si ti tvrdio ili su časni i pošteni ljudi. Imaš resurse ti im dokaži a Selakovoć da sudi i da vidimo koliko "Sanadera" će mo imati u Srbiji?

Rezolucija 1244

pre 11 godina

A vidi ti njih, po cetiri plate!! Ono "duplo" bi bio ok, ali cetvoro, to je malo preterano!
Pa zar nisu rekli da ce raditi za narod!?
Ako je tacno on sto danas rece PreDsednik, tj. da ce savet baviti isklucivo pitanjem Kosova, onda nece im trajati dugo, jer drzava ide ka bankrotu.
Stampanje vise novca i bez pokrice, kao sto oni hoce da urade, nije lek za lecenje od propadanja.
Ispada da ova vlas nema pojma o vodstvu drzave, pa izabrali su Kosovo kao bombon - uz cigaretu! Bice jos gore!

forica

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa stavom da je Aleksandar pravi čovek za to mesto jer se treba nemilosrdno obračunati sa kriminalcima, kako onim koji diluju narkotike, tako i onim što su opljačkali preduzeća.

МиливојЕ

pre 11 godina

Знао сам да је Вучић вредан, али бааш оволико ... Што јадном човеку товаре толике функције !? То није у реду !

Analitičar

pre 11 godina

Vreme je krajnje da se počne vraćati nekadašnji sjaj službi državne
bezbednosti,a Vučić je pravi čovek.Da ta služba počne da živi puni-
m plućima,a na dobrobit i bezbednost svih građana Srbije.

Kleopatra

pre 11 godina

Koliko ovde iskomplexsiranih ljudi ima!!!Sta ima lose u tome sto je covek uspeo??Ako on misli da moze da postigne sve,u cemu je vas problem???

Iza Brda

pre 11 godina

Kao i svaki Dinaroid, AV je opčinjen uniformama, tajnama, polugama moći i sile, željom da uvek bude prvi i zna sve, kako bi iz tih informacija crpeo korist isključivo i samo za sebe. (Čitajte tipologiju Srba po Jovanu Cvijiću). Takodje, takvi ljudi, dinarske provinijencije, po Cvijiću, raspolažu sa niskim stepenom obrazovanja, kulture i stručnosti, ali u sebi nose ogromnu količinu mržnje i primitivizma. Ovo neće na dobro da izadje što se dešava po Srbiji. A, požar se gasi benzinom...

vuk 66

pre 11 godina

Za vreme vladavine DOS-a i DS-a nagledali smo se svačega.A ponajviše propadanja ove države i to propadanja bez kraja i konca.Sada kada je vlast za one gore navedene davna prošlost a daće Bog da tako i ostane a i ostaće ako se obećanja data od strane čelnika nove vlade ispune.Pa zašto onda panika u redovima bivših? Prosto BIA ima dokumentovne njihove podvige za koje se glavi soba sa kockastim pogledom a i red je da se promeni izreka"Da se velikom lopovu skida kapa,a malom lopovu glava".Da jedanput svi lopovi budu izjednačeni.

p.poručnik

pre 11 godina

Da napokon bezbednosne službe počnu da rade za državu, a ne za stranke u vlasti, kao u poslednjih 20 godina. Postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima.

hrvo23

pre 11 godina

Ko jos ima ovoliko funkcija: vd.predsednika stranke, potpredsednik vlade, ministar, sekretar biroa za nacionalnu bezbednost...pa to kad je bio kod Seselja mogao je samo da sanja a vidi ga danas. Da li je on stvarno tako sposoban ili je ovo stvarno bedna drzava

Aleksandra

pre 11 godina

Koliko je ogorčenih ovakvim raspletom situacije, gubitak vlasti je bolan ali i preko potreban Srbiji.
Najveće opterećenje zemlji je postao sam režim svojom korupcijom, bezakonjem i partokratijom.
Sadašnji režim mora da krene drugim putem ako misli da nam ostvari svetliju budućnost. Zato Vučiću hitno donesite zakon o javnim nabavkama i otvorite kancelariju za brze odgovore. Dok bezbednost prepustite profesionalcima!

marcipan

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je u više navrata povlačio mudre poteze, jer zna da je poštovanje svih prava građana, prioritet države. Zbog toga je i izabran na mesto sekretara saveta za bezbednost.

JOVAN

pre 11 godina

Poverenje i odgovornost ogromni,ali ne sumnjam u to da nemože da se sa tim nosi Vučić.Bio je i u težim situacijama, pa je uspeo da izađe kao pobednik.

Sync

pre 11 godina

vucic sekretar saveta za bezbednost, hehehe - pa tip ni armiju nije sluzio, u 100 eura se kladim da pojma nema sta je to busola, a kamoli da gleda u nju, garantujem da ne zna gde je sever (mislim na stranu sveta)

NOVI BEOGRAD

pre 11 godina

Ko će biti na čelu Saveta za nacinalnu bezbednost ili na čelu BIA, je bitna stvar, ali su bitniji potezi koje će povlačiti Savet i čovek koji ga vodi. Možete biti simpatizer ili protivnik Vučićeve politike, ali njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji.

Smejurija

pre 11 godina

Kako moze Savet za nacionalnu bezbednost da se izjasnjava i predlaze direktora BIA? Na osnovu kog zakona? Direktora BIA bira vlada na predlog predsednika vlade. To bi znacilo da se aktuelni direktor BIA, koji je clan Saveta za NB, pita ko ce ga naslediti na tom mestu. I ne samo on, nego i nacelnik Generalstaba, direktori vojnih sluzbi VOA i VBA, treba da odlucuju sami o sebi. Nonsens.

Nikola

pre 11 godina

Ne sumnjam u Vucica da ce na mesto sefa BIA predloziti najboljeg moguceg coveka, koji ce istog trenutka krenuti o ozbiljan obracun sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Vidim da opozicija negoduje, razumljivo je to koliko su mahinacija, prevara i ostalih mutnih radnji uradili u prethodnom periodu. Treba samo cvrsto i ostro da se Srbija jednom za svagda ocisti od kriminalaca, jedino tako mi mozemo krenuti napred.

nesa

pre 11 godina

nebrinite se. i bia i vba i voa su toliko mizerne organizacije danas da o njima ne vredi raspravljati. Niti imaju snagu ni moc a ni znanja. Uostalom ko posteno zivi i radi nije imao potrebe da strahuje ni u vreme DB. A da ih treba sve rasformirati i primiti nove ljude treba. Operativni rad im je nula.

Sync

pre 11 godina

vucic sekretar saveta za bezbednost, hehehe - pa tip ni armiju nije sluzio, u 100 eura se kladim da pojma nema sta je to busola, a kamoli da gleda u nju, garantujem da ne zna gde je sever (mislim na stranu sveta)

nesa

pre 11 godina

nebrinite se. i bia i vba i voa su toliko mizerne organizacije danas da o njima ne vredi raspravljati. Niti imaju snagu ni moc a ni znanja. Uostalom ko posteno zivi i radi nije imao potrebe da strahuje ni u vreme DB. A da ih treba sve rasformirati i primiti nove ljude treba. Operativni rad im je nula.

Smejurija

pre 11 godina

Kako moze Savet za nacionalnu bezbednost da se izjasnjava i predlaze direktora BIA? Na osnovu kog zakona? Direktora BIA bira vlada na predlog predsednika vlade. To bi znacilo da se aktuelni direktor BIA, koji je clan Saveta za NB, pita ko ce ga naslediti na tom mestu. I ne samo on, nego i nacelnik Generalstaba, direktori vojnih sluzbi VOA i VBA, treba da odlucuju sami o sebi. Nonsens.

Iza Brda

pre 11 godina

Kao i svaki Dinaroid, AV je opčinjen uniformama, tajnama, polugama moći i sile, željom da uvek bude prvi i zna sve, kako bi iz tih informacija crpeo korist isključivo i samo za sebe. (Čitajte tipologiju Srba po Jovanu Cvijiću). Takodje, takvi ljudi, dinarske provinijencije, po Cvijiću, raspolažu sa niskim stepenom obrazovanja, kulture i stručnosti, ali u sebi nose ogromnu količinu mržnje i primitivizma. Ovo neće na dobro da izadje što se dešava po Srbiji. A, požar se gasi benzinom...

Stevan

pre 11 godina

Alo bre ljudi (vi koji obozavate Vucica), da li vi pamtite nesto dalje od prekjuce. Pa Vucic je bio u vlasti koja je zemlju dovela do propasti i do svakog zla koje nas je snaslo. Ma samo napred, uzivajte sa Vucicem, Nikolicem, Dacicem, Vulinom, Karicem... sve shtihovi iz vremena Milosevica kad nismo mogli zejtin da kupimo u prodavnici, kad smo gorivo kupovali na ulicama ... ali, vidim, sve ste zaboravili, uzivajte, a ja cu se svim silama boriti da moje dete odvedem negde daleko od ove ludare.

bezimena

pre 11 godina

...njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji.
(NOVI BEOGRAD, 3. avgust 2012 14:36)

Izvin'te a gde je to dotični pokazao "posvećenost i metodiku rada"? U skupštinskoj klupi ili ono kada je bio direktor hale "Pinki" (koju je upropastio)?

Izbor nije mogao biti gori, dobili smo režim koji svakim danom, svakom odlukom, uvodi DIKTATURU na velika vrata!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

A vidi ti njih, po cetiri plate!! Ono "duplo" bi bio ok, ali cetvoro, to je malo preterano!
Pa zar nisu rekli da ce raditi za narod!?
Ako je tacno on sto danas rece PreDsednik, tj. da ce savet baviti isklucivo pitanjem Kosova, onda nece im trajati dugo, jer drzava ide ka bankrotu.
Stampanje vise novca i bez pokrice, kao sto oni hoce da urade, nije lek za lecenje od propadanja.
Ispada da ova vlas nema pojma o vodstvu drzave, pa izabrali su Kosovo kao bombon - uz cigaretu! Bice jos gore!

nazadnjak

pre 11 godina

Naprednjaci ovde, kao i uvek, po partijskoj disciplini lupaju komentare hvale. Garantujem da ni jedan od njih ne zna sta tacno sekretar Saveta uopste radi i koje su mu(joj) funkcije. A sad lupajte minuse, opet po partijskom naredjenju.

hrvo23

pre 11 godina

Ko jos ima ovoliko funkcija: vd.predsednika stranke, potpredsednik vlade, ministar, sekretar biroa za nacionalnu bezbednost...pa to kad je bio kod Seselja mogao je samo da sanja a vidi ga danas. Da li je on stvarno tako sposoban ili je ovo stvarno bedna drzava

Mrki

pre 11 godina

Ovaj covek ima da radi 26 sati dnevno kao bager u Kolubari da bi postigao sve funkcije. Vidi se da je covek ucio fakultet za vreme komunista kad voli da gomila funkcije a preuzima sluzbe o kojima zna samo iz price. Hajde sad otkrij ubice Curuvije, napadace na sina Danila, oteraj Lukica pa budi i predsednik Zvezde, mesne zajednice, kucnog saveta ako se ne preselis na Dedinje. Ovaj narod se nikada nece osloboditi autoriteta jer dok radnici i seljaci glasaju za sve politicare oni propadaju a politicari se bogate. Bruka jedna

Nikola

pre 11 godina

Ne sumnjam u Vucica da ce na mesto sefa BIA predloziti najboljeg moguceg coveka, koji ce istog trenutka krenuti o ozbiljan obracun sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Vidim da opozicija negoduje, razumljivo je to koliko su mahinacija, prevara i ostalih mutnih radnji uradili u prethodnom periodu. Treba samo cvrsto i ostro da se Srbija jednom za svagda ocisti od kriminalaca, jedino tako mi mozemo krenuti napred.

Cirilcni Amerikanac

pre 11 godina

SKOJ-a... pazi "sekretar"? Neo-komunizam sa titovim pionirima... Ja zivim u usa pa znam kako zivot funkcuonise bez politicara koji se pojavljuju u razlicitim vestima 5 x dnevno... koji zele da lontrolisu sve (ili sto vise) ili da budu gospodari zivota i smrti (tito posle tita). To je kompleks nize vredosti koji su doneli posleratni '45-te komunisti (koji su bili niko i nista ali su otimali, ubijali, hapsili i zatvarali bogate - u ime naroda i KPJ). Njima su jos od tadasnjih dana bili opcinjeni SVI sadasnji politicari (vlasti iopozicije posl. 20 god) i SVI zele tu neogranicenu vlast... Ne shvatajuci da je progonom hapsrnjem ubistvima zaplenom imovine... komunisticka vlast uterivala strah u narod pa je zato i izgledalo kao da su "sposobni" pa imaju po 3-4 funkcije svaki. E to hoce i ova deca njihova... al vremena se promenila, ne moze to vise, narodu treba sloboda... Razmislite o tome!

crni domino

pre 11 godina

(p.poručnik, 3. avgust 2012 15:14)
Gospodine, jeste li procitali tekst pre nego sto ste ga pustili, ili su vama svrake popile mozak? Sta to bulaznite? ´Ocete da kazete da je Aca neutralna osoba koja sada vodi bezbednosne sluzbe sa Predsednikom koji "nije" iz iste stranke?

Sir Oliver

pre 11 godina

HALLO BING,
uspeli smo da Zalosnu Sovu ubacimo na sve moguce funkcije.
Ostalo jos malo mesta !!! Imas li neku vezu u udruzenju veterana 90IH?
Javi hitno.

Pozdravlja te Br. 1 !!!

Biserka

pre 11 godina

Da li će se kandidovati i za patrijarha? Mislim, malo je što je podpredsednik, ministar, sekretar...Renesansni čovek: sve zna i sve stiže.

МиливојЕ

pre 11 godina

Знао сам да је Вучић вредан, али бааш оволико ... Што јадном човеку товаре толике функције !? То није у реду !

bezimena

pre 11 godina

Imao si da kupiš šta god hoćeš a imali smo i para ali redovi su bili za stvari koji su bili iz robnih rezervi koje su bile dosta jeftinije nego da kupiš u prodavnici.Danas se redovi nalazi ispred kontejnera kao 90-ih ispred pojedinih prodavnica a tada nisi mogao videti ni jedan jedini opsednuti kontejner.
(xsenija, 3. avgust 2012 17:40)

Ne izmišljajte, NIJE bilo ni "šta god hoćeš" niti je bilo para! Pradavnice jesu bile prazne, osim kada stigne roba iz robnih rezervi pa dodje policija da pravi red, tako što nekoga prebije i prva se snabde.
O svakodnevnom teroru i strahovladi nema potrebe pričati, svako ko PAMTI 90-te zna o čemu pričam. Kontejneri su bili zaposednuti još s kraja 80-tih, tj. ekonomske krize SFRJ. Sada takvih "redova" nema jer ima narodnih kuhinja, kojih tada nije bilo!
Režim crveno-crne koalicije iz 90-tih je nezaboravan, kao svojevremeno film "Psiho", izaziva noće more svakome ko ga je osetio na SVOJOJ KOŽI! Vi očigledno niste!

crni domino

pre 11 godina

Hvala na pojasnjenjima.
Svaki moj komentar je tacan!
Sreca da nisam zaboravan te dobro znam sta je radila sadasnja vlast i pojedinci devedesetih, za vas koji ste ulicarski recnik obilato koristili svih ovih godina. Predlazes finocu, e toga nema prema vama dok god ste na vlasti! Ne zasluzujete je!
Pozdrav!
Usput: Sta ce nama tolike UDBe, kabineti bezbednosti, ostaci Milosevicevih udbi koje su spaljivale dokumentaciju kada je dosla nova vlast? Da li to treba ujediniti i oformiti Ruski KGB? Kakvu mi to drzavu pravimo gospodine p. porucnice!? Staljinovu?

bezimena

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je covek od poverenja...
(Peca Turcin, 3. avgust 2012 19:54)

U pravu ste, baš se dokazao s te strane, kod Šešelja, kao i preostali deo trojca...:)))

Mordor

pre 11 godina

Kratak izbor najtupavijih partijskih komentara hvale:

"...njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji."

"Nema vise korupcije u buducnosti."

"Vučić je pravi čovek. Da ta služba počne da živi punim plućima,a na dobrobit i bezbednost svih građana Srbije"

"Podrzavam Vucica za sekretara za nacionalnu bezbednost! Uz njega cemo mirno spavati, i necu strepiti za sigurnost nase dece!"

"..covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate"

"Jako je bitno da ovu funkciju vrsi energicna osoba sa ogromnim autoritetom, a to je savakako Vucic."

"...postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima."

"Konačno neko ko ima odlučnosti i hrabrosti da se suprostavi problemima sa kojima se suočava državna bezbednost."

"Vučić je garant da će pravni sistem i država funkcionisati."

Alo, partijski vojnici, oladite malo! Kad se vaši ditirambični komentari ovako poređaju, deluju krajnje tupavo i naručeno!
Znam da ste dobili zadatak koji samo ga izvršavate, ali mgli biste imati malo mere. Najtragičnije je ako počnete da verujete u ovo što pišete!

Ja ne znam ko ste vi i kada ste prvi put čuli za Vučića. Ja još pamtim dotičnog ni po čemu dobrom, iz nekih mnogo loših vremena! Dozvoljavam da se ljudi menjaju, ali mislim da ovaj ne može i neće! Možda neki među vama naivno misle da treba sačekati da vidimo šta zna. U redu. Ali zašto ga onda tako nekritički hvalite kad nije ni počeo da radi?

Mladen Dušanović

pre 11 godina

@bezimena
1. "režim" niste "dobili" već ih je narod izabrao, sviđalo se to tebi ili ne;
2. plašenje naroda ratom, s sada i diktaturom, nije demokratskoj stranci doneli ništa dobro na izborima, ali jeste građanima - otišli su u opoziciju, tako da ni ta priča ne pije vodu;
3. nisam advokat nikome, pa ni Vučiću, ali svakom treba suditi po delima i rezultatima, kao eto, na primer bivšoj vlasti, koja nikako da prihvati opozicioni status, navikli se na vlast, pa to ti je...

NOVI BEOGRAD

pre 11 godina

Ko će biti na čelu Saveta za nacinalnu bezbednost ili na čelu BIA, je bitna stvar, ali su bitniji potezi koje će povlačiti Savet i čovek koji ga vodi. Možete biti simpatizer ili protivnik Vučićeve politike, ali njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji.

pera kojot genije

pre 11 godina

jaki su ovi slobodni radikali koji velicaju lik i delo njegove visosti VA, svi se potpisuju imenima slovenskih bogova (perun, svarog...), ovo me podseca na malo stariju ekipicu koja se palila na nordijsku mitologiju, valhala, zezanje... rad oslobadja...

TXC

pre 11 godina

Dakle ovi komentari iz partijske kuhinje SNS su zaista komični. U svakom slučaju, vi ostali, koji ste još uvek u Srbiji spremite se na represiju i mraku u najboljem stilu direktno iz 1998. Znate dobro šta su Vučić i ekipa tada radili, nema razloga da se veruje da će sada biti drugačije. Sledi totalni ekonomski i moralni raspad zemlje.

Petrovići

pre 11 godina

Vučiću dosta si pričao, sada je red da se uverimo da li su ljudi iz bivšeg režima onakvi kako si ti tvrdio ili su časni i pošteni ljudi. Imaš resurse ti im dokaži a Selakovoć da sudi i da vidimo koliko "Sanadera" će mo imati u Srbiji?

Analitičar

pre 11 godina

Vreme je krajnje da se počne vraćati nekadašnji sjaj službi državne
bezbednosti,a Vučić je pravi čovek.Da ta služba počne da živi puni-
m plućima,a na dobrobit i bezbednost svih građana Srbije.

Aleksandra

pre 11 godina

Koliko je ogorčenih ovakvim raspletom situacije, gubitak vlasti je bolan ali i preko potreban Srbiji.
Najveće opterećenje zemlji je postao sam režim svojom korupcijom, bezakonjem i partokratijom.
Sadašnji režim mora da krene drugim putem ako misli da nam ostvari svetliju budućnost. Zato Vučiću hitno donesite zakon o javnim nabavkama i otvorite kancelariju za brze odgovore. Dok bezbednost prepustite profesionalcima!

Quizich

pre 11 godina

Za nepoverovati je koliko se nade u boljitak polaze u coveka ciji dosadasnji ucinci (Pinki, zakon o informisanju, odsustvo dana radnog staza ...) ne daju ni trunke opravdanja za takva ocekivanja. Slazem se da nikome ne treba suditi unapred, ali se moram zapitati - imamo li mi uopste mozga i znamo li da ga koristimo !?

p.poručnik

pre 11 godina

Da napokon bezbednosne službe počnu da rade za državu, a ne za stranke u vlasti, kao u poslednjih 20 godina. Postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima.

Kontrolor

pre 11 godina

Pred nama je period velikih promena,koje ce svako na ovaj ili onaj nacin komentarisati...U svakom slucaju,Srbiji i njenim gradjanima su promene potrebne,jer zivimo veoma nezavidno...a,znamo i zasto!Jako je bitno da ovu funkciju vrsi energicna osoba sa ogromnim autoritetom, a to je savakako Vucic.Na ovu funkciju izabran najbolji moguci kadar i da ga treba pustiti da se dokaze. Zasto odmah krecemo u kritiku a covek nije ni poceo da vrsi duznost?

vuk 66

pre 11 godina

Za vreme vladavine DOS-a i DS-a nagledali smo se svačega.A ponajviše propadanja ove države i to propadanja bez kraja i konca.Sada kada je vlast za one gore navedene davna prošlost a daće Bog da tako i ostane a i ostaće ako se obećanja data od strane čelnika nove vlade ispune.Pa zašto onda panika u redovima bivših? Prosto BIA ima dokumentovne njihove podvige za koje se glavi soba sa kockastim pogledom a i red je da se promeni izreka"Da se velikom lopovu skida kapa,a malom lopovu glava".Da jedanput svi lopovi budu izjednačeni.

Vaske

pre 11 godina

Uopste niste zanimljivi sa hejterskim komentarima, covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate. Ajde ko bi to po vama bio idealan kandidat, covek je upoznat sa svim muckama prethodne vlade, ukazivao je stalno o kradji, finansijskom kolapsu, mutnim radnjama dok je bio u opoziciji i sad kad je dosao na mesto gde moze sve to da ispravi i pohapsi kriminalce odjednom ne valja! Narod ih je izabrao, videcemo kako ce raditi a rekao je da treba ocekivati prve rezultate krajem avgusta. Toliko od mene.

Otac drugog Stevana

pre 11 godina

....a ja cu se svim silama boriti da moje dete odvedem negde daleko od ove ludare.
(Stevan, 3. avgust 2012 16:40)

Eh Stevane, ja nemam gde da odvedem svoje dete Stevana,nemam jer nemam novaca. Borio sam se 2000.da dođu novi i "popio" sam otkaz posle izvesnog vremena. Sada "uživam" u svojim nezaposlenim danima i žalim za Slobom kada sam radio i kada je moj Stevan išao u besplatnu školu.

Igor Rostov

pre 11 godina

@TXC "Sledi totalni ekonomski i moralni raspad zemlje."

Ništa ne sledi, mi već jesmo tamo, i to zahvaljujući istim tim ljudima za čiji račun pišeš komentare i širiš mržnju, umesto da kao lojalni građanin ove zemlje pomogneš da napravimo da nam svima bude barem malo bolje za početak. Ne razumem ove likove iz DS-a što već danima šire mržnju na ovom portalu, a još manje razumem B92 koji im to dopušta. Sloboda iznošenja mišljenja ima granice, kulture, pristojnosti, određenih moralnih vrednosti kao što je neiznošenje neistinitih činjenica itd...

Zapamtite samo ovo, ako su vam Toma, Vučić i SNS jedini krivci svih vaših životnih problema (a kako se čini iz komentara), mislim da je vreme potražite profesionalnu pomoć.

Kleopatra

pre 11 godina

Imate li vi nekih boljih argumenata protiv Vucica???Mislim ovi komentari su vam malo smesni...nemate argumenata,branite se cutanjem!!

lupu

pre 11 godina

Strah vas je sada da ce Vucic ocistiti kriminal i korupciju u kojima su vasi upetljani, pa zato sada lupate negativne komentare na racun Vucica! Pustite coveka da radi svoj posao da i mi zivimo u pravno uredjenoj drzavi!

zis

pre 11 godina

DS je skinut sa vlasti i time su se stekli uslovi da sve službe počnu da rade kako im zakon nalaže. Najveća kočnica je sklonjena. Vučić je garant da će pravni sistem i država funkcionisati.

marcipan

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je u više navrata povlačio mudre poteze, jer zna da je poštovanje svih prava građana, prioritet države. Zbog toga je i izabran na mesto sekretara saveta za bezbednost.

Cupava

pre 11 godina

Vi ,koji ne simpatisete Vucica,mozete samo da gledate i da se divite coveku...Covek je sposoban i odgovoran,prihvatio je toliku odgovornost i pustite da vidimo kako ce se izboriti sa tim pa onda krenite u napad...

Raki2

pre 11 godina

Energican, posten i najbolji u Srbiji. Jedino takav covek moze zaistaviti opsti kriminal i koupciju koja je zaposele skoro sve istitucije u zemlji. Veoma ozbiljan i rekla bi opasan zadatak. Ja mu zelim srecu i uspeh.

Cupka

pre 11 godina

Ne razumemem cemu tolika fama oko ovoga? Covek je zasluzio..a to sto ste vi i dalje zaslepljeni aktuelnom opozicijom i sto ne vidite dalje od svog nosa, licno vas problem...

sreten

pre 11 godina

komentatori opozicije su se malo zaboravili. Kao da je sada u zemlji super i kao da nema ogromne inflacije, kao da nije velika nezaposlenost...

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Dva u jedan.Rusi su imali Beriju i Suslova. Mi smo dobili Vučića koji ima sva zaduženja koja su kod Staljina
imala ova dva gospodina. Ovo je verovatno dobro sračunato samo upozoravam i sebe i istomišljenike da
nismo baš sigurni zbog ovog vidjenja.

forica

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa stavom da je Aleksandar pravi čovek za to mesto jer se treba nemilosrdno obračunati sa kriminalcima, kako onim koji diluju narkotike, tako i onim što su opljačkali preduzeća.

JOVAN

pre 11 godina

Poverenje i odgovornost ogromni,ali ne sumnjam u to da nemože da se sa tim nosi Vučić.Bio je i u težim situacijama, pa je uspeo da izađe kao pobednik.

kosa

pre 11 godina

Karakter ovoga coveka je ono cime on i zasluzuje da bude na tom mestu. Cvrsta ruka je ono sto je oduvek trebalo ovom narodu, a njegovo obrazovanje samo govori o tome da je i strucno sposoban za isti posao

stančeta

pre 11 godina

Poplašili se miševi koji su do juče harali državom da će ih stići kazna ali možda su i u pravu evo ga Vučić na čelu da dovede red i zakon u Srbiji.

radandco

pre 11 godina

tokom prethodne Vlade , Tadic je drzao ama bas sve konce u svojim rukama, jos je obrazovao javno mnjenje preko svojih(direktno ili indirektno) glasila i tzv NVO (koje su to tek sada). Tek povremeno se mogao cuti neki glas iako je ta zloupotreba trajala godinama. Nekako mi se cini da se sada neko bas plasi (mozda zbog svoje odgovornosti za neke stvari) pa napada Vucica, iako covek jos nije poceo da radi.

LJILJANA M

pre 11 godina

@ hrvo23
Ko jos ima ovoliko funkcija: vd.predsednika stranke, potpredsednik vlade, ministar, sekretar biroa za nacionalnu bezbednost...pa to kad je bio kod Seselja mogao je samo da sanja a vidi ga danas. Da li je on stvarno tako sposoban ili je ovo stvarno bedna drzava

A dok je Tadić bio siva eminencija,i držao sve konce u svojim rukama,tad se niste bunili,a?!
Tada vam država nije bila bedna ?!

vlada-so

pre 11 godina

evo da i ja pohvalim i dam vučiću podršku,samo napred u borbi protiv kriminala i korupcije i samo budite na liniji naše prekookeanske braće i neće biti problema.

Kleopatra

pre 11 godina

Koliko ovde iskomplexsiranih ljudi ima!!!Sta ima lose u tome sto je covek uspeo??Ako on misli da moze da postigne sve,u cemu je vas problem???

Milena Aleksic

pre 11 godina

Na ovakvom mestu nam upravo i treba gospodin Vucic, hrabar i odlucan covek koji ne pada pod tudji uticaj. Sigurna sam da ce ovaj posao obavljati na pravi nacin.

Lara Kroft

pre 11 godina

Sve čestitke Aleksandru Vučiću, on će stvarno raditi odgovorno svoj posao. Mislim da je on jedini koji će uspeti da iskoreni korupciju i kriminal u našoj zemlji, gledati interes naše države i našeg naroda, verujem da će krivci biti kažnjeni. Mislim da je vreme da Srbija ide napred.

karasdjordje

pre 11 godina

neznam zasto se neki plase Vucica,on je sposoban za tu finkciju i naravno da se tako moze i obracunati sa kriminalom a ne zataskavati kriminal koji je u zadnje vreme bio u samo vrhu drzave,puna podrska Aleksandru a svi koji su krali i ostetili ovu drzavu sad strahuju

slavko martinović

pre 11 godina

Čitajući komentare vidim da ove demokrate nikada nemaju ama baš nikakav argument.Sve im se svode komentari na razne gluposti umesto argumentima da nam govore prosto je tužno kad počnu da pišu nebuloze u koje ni oni sami poveruju.

negovani

pre 11 godina

da li to sto se covek zove Vucic, ga automatski diskredituje da ne moze da obavlja takvu funkciju, ili to sto je predsednik trenutno najace politicke partije? Tadic je bio i predsednik Srbije i predsednik svoje stranke, a siguran sam da je bio i premijer i ministar inostranih poslova i ko zna sta jos, pa nije bilo toliko lajanja.

SvetlanaP

pre 11 godina

Mislim da je prisutan strah kod onih koji ovo resenje ne vide kao najbolje...strah da ce Aleksandar Vucic veoma dobro raditi svoj posao,kao i strah da niko nece biti zasticen!

Vica

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je nezaobilazan faktor u budućoj vladi i jedan od malobrojnih političara u Srbiji, za čije ime se ne vezuju ama baš nikakve afere. I on sigurno ima dovoljno hrabrosti da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

Ahill

pre 11 godina

Svi smo svesni da nam je drzava u haosu,svi pokazatelji na to ukazuju,na zalost.Dosadasnji drzavni funkcioneri,ministri,predsednici,nisu nista radili da nasa Srbija bude uredjena,prosperitetna,zemlja gradjana koji biti zadovoljni svojim ekonomskoim i svakim drugim statusom.Radili su suprotno,jos vise doveli zemlju u tesku ekonomsku situaciju, bezakonje, organizovani kriminal, haos. Zato pustite postene, cestite ljude da rade i pokazu sposobnost i odlucnost da to promene. Gradjani su se u vecini izjasnili za to. Pustimo Aleksandra Vucica i predsednika Nikolica, Jorgovanku Tabakovic, da rade i dovedu red u Nasu Srbiju !

JOVAN

pre 11 godina

Poverenje i odgovornost ogromni,ali ne sumnjam u to da nemože da se sa tim nosi Vučić.Bio je i u težim situacijama, pa je uspeo da izađe kao pobednik.

goku

pre 11 godina

Ovo je vrlo ozbiljna najava obračuna sa kriminalom. Vidi se da postoji ozbiljna namera da se kriminalci privedu pravdi. Nije ni čudo. SNS je u svom programu to naveo kao jedan od prioriteta.

Julija

pre 11 godina

Čestitam gospodinu Vučiću i verujem da je ovoga puta pravi čovek na pravom mestu. možda u najtežem i najgorem trenutku ali ni najmanje nemam sumnju da neće sve uspeti da reši.

Visnja 05

pre 11 godina

Vucic zasluzuje mesto sekretara Saveta nacionalne bezbednosti, covek je jedini koji poseduje hrabrost da stane na put kriminalu i korupciji.

Jorgovan

pre 11 godina

Pravi covek, na pravom mestu. Konacno ce gradjani srbije mirnije spavati I konacno ce se iskoreniti criminal koje je, zahvaljujuci prethodnoj vlasti, zavladao ovom drzavom.

p.poručnik

pre 11 godina

@crni domino – Da ti pojasnim šta htedoh reći, ali potrudi se da pročitaš sa manje ostrašćenosti kada je tema Aleksandar Vučić (postoji medicinski termin za to, ali nije sada o tome reč). Citiraću sebe : “ Da napokon bezbednosne službe počnu da rade za državu, a ne za stranke u vlasti, kao u poslednjih 20 godina. Postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima.” Dakle, akcenat je na tome da bezbednosne službe rade STVARNO svoj posao, i da je Vučić čovek koji ne zavisi od (bilo kakve) podrške tajkuna, samim tim, neće ni praviti NIKAKVE KOMPROMISE sa njima. Činjenica je da su i Vučić i Predsednik Nikolić iz iste stranke (neću podsećati da je podneo na sve funkcije u SNS), ali je isto tako činjenica da su prethodnih godina postavljani ljudi koji su radili ISKLJUČIVO za stranke koje su ih na to mesto to postavljale. MOJE JE MIŠLJENJE da će raditi U INTERESU DRŽAVE i da će kvalitetno koordinirati rad svih bezbednosnih službi, a s obzirom šta se sve muljalo poslednjih 12 godina, imaće pune ruke posla. Imaš pravo na SVOJE MIŠLJENJE, ali ako želiš argumentovano da polemišeš, izbaci taj uličarski rečnik, nismo na pijaci.

perun_u

pre 11 godina

Ne znam čemu toliko strasti oko imenovanja Vučića. On će odlično obavljati taj posao. Na važna mesta u državi moraju da dođu odgovorni ljudi.

Mican

pre 11 godina

Gospodi sto pljuje Vucica zbog "gomilanja" funkcija porucujem da on nije uzeo rukovodjenje celom vladom, kao sto je radio Tadic. Sve njegove funkcije su u cilju bezbednosti Srbije, sto svakako uz nacionalni savet za odbranu, podrazumeva i borba protiv kriminala i korupcije!

crni gruja

pre 11 godina

Na našoj političkoj sceni Aleksandar Vučić je najvatreniji zagovornik borbe protiv korupcije i kriminala. Da bi ono što zagovara uspešno proveo u delo potrebno je da bude na mestu sa koga to može raditi i da ima kvalitetne informacije, a ne da zavisi od onoga što će drugi da mu serviraju. Zbog toga ne vidim ništa sporno što mu je poveren nadzor nad službama bezbednosti.

Dixi

pre 11 godina

Dragi simpatizeri i aktivisti propalog DS-a imate li neke jace argumente??Mislim malo su vam ovi kemntari dosadni i nebulozni..sve se vrti na istu foru..

DENIS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je jedini covek koji moze da se upusti u borbu sa naraslom i u predhodnom periodu dobro gajenom korupcijom i kriminalom.

Jasna

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će dovesti u red sektor bezbednosti, pri tome iskoreniti kriminal i korupciju. Samo to da uradi ova vlada, cela ekonomija bi živnula a građani bili zadovoljni jer bi prvi put i u Srbiji postojalo nešto što se podrazumeva pod pojmom pravda!

Sonja

pre 11 godina

Ne postoji energicniji i sposobniji covek za tu funkciju od Aleksandra Vucica u devastiranoj, politicki poljuljanoj, korupcijom opterecenoj Srbiji. Nadam se da ce se rezultati njegove energije i rada uskoro videti. Sve cestitke!

Vaske

pre 11 godina

Uopste niste zanimljivi sa hejterskim komentarima, covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate. Ajde ko bi to po vama bio idealan kandidat, covek je upoznat sa svim muckama prethodne vlade, ukazivao je stalno o kradji, finansijskom kolapsu, mutnim radnjama dok je bio u opoziciji i sad kad je dosao na mesto gde moze sve to da ispravi i pohapsi kriminalce odjednom ne valja! Narod ih je izabrao, videcemo kako ce raditi a rekao je da treba ocekivati prve rezultate krajem avgusta. Toliko od mene.

marija

pre 11 godina

Kratko i jasno to se i moglo ocekivati sve su predpostavke da ce on svoj posao obavljati korektno i u skladu sa zakonom. Samo da Srbiji bude bolje.

Stevane

pre 11 godina

U sistemu koji je pun kriminala i korupcije je potreban upravo takav covek kao Vucic! Covek koji ima energije i snage da se sukobi sa tajkunima! Jedino on to moze!

writer

pre 11 godina

Nacionalna bezbednost je verovatno najvaznija oblast danas, pa zato je vazno da je vode posteni i odgovorni ljudi- koji nemaju losu proslost. Vucic je pravi covek za to, do sada nije ucestvovao ni u kakvim mutnim radnjama, niti privatizacijama, a posten je. Tesko je biti posten u ovakvoj drzavi, ja to najbolje znam, ali verujem da on ce okupiti ljude oko sebe koji zele da rade i da ce biti vrlo uspesni u tom poslu.

xsenija

pre 11 godina

(Stevan, 3. avgust 2012 16:40)

Imao si da kupiš šta god hoćeš a imali smo i para ali redovi su bili za stvari koji su bili iz robnih rezervi koje su bile dosta jeftinije nego da kupiš u prodavnici.Danas se redovi nalazi ispred kontejnera kao 90-ih ispred pojedinih prodavnica a tada nisi mogao videti ni jedan jedini opsednuti kontejner.

55558

pre 11 godina

Oooooo Boze....koliko hejtera i kompleksasa na jednom mestu..Pa ako ima resor odbrane nije uzeo celu Vladu aman!Sto se za neke od gospoda iz prethodne vlade ne moze reci...

dimitrije

pre 11 godina

Ja se setim promenu marke u evro kada smo imali tri do četiri puta više para nego što su Nemci mogli i da zamisle.Tada su rekli da su mogli da izdržimo još deset godina bombardovanja koliko smo imali novca.Eto nije prošlo još deset godina mira od promene marke u evro a mi nemamo da preživimo pa mi sad ti reci ko nas je pokrao.

Irena Bg

pre 11 godina

Zaista ne vidim razlog za davanje negativnih komentara na ovu vest! Pa prosla vlast, je ovako odgovorne funkcije na poverenje davala neodgovornim ljudima, koji su nas zajednickim snagama oterali u propast. Hvala Bogu pa je situacija u Srbiji pocela da se kistalise. Odgovorni ljudi preuzimaju odgovorne funkcije.

Olja

pre 11 godina

Vreme je da se u ovoj zemlji konacno uspostavi red. Gospodin Vucic je covek koji apsolutno ima sve kvalitete a nadasve iskrenu zelju da da svoj doprinos. Nekima to ne odgovara, a znamo dobro i kome, onima koji su u prethodnom periodu radili na stetu drzave i naroda a na svoju licnu korist. Prethodna vlast je bila - Tadic, koji je apsolutno u svemu bio prvi, za sve se pitao, o svemu najbolje sve znao ... od poljoprivrede do spoljne politike, a to je po DS-u bilo normalno. Sada vidim da im funkcije, koje su pritom daleko manje, g.Vucica smetaju. Pa, gospodo demokrate sposobni su dobili sada mogucnost da pokazu sta i koliko mogu.

Marija84

pre 11 godina

Srbija jos uvek,na zalost ne moze da se pohvali civilizacijskim razvojem i zato u svemu kaskamo za svetom.Mozda bi bilo najbolje da ukoliko mozemo da shvatimo svoje licne nedostatke,sakrijemo ih i ne ispoljavamo javno,tek da se o nama ne bi sudilo na osnovu necega sto smo iskazali nedovoljno upuceni,nedovoljno sposobni za razumevanje materije i time sramotili sto sebe licno,a sto nas narod u sustini. Igore,ovde nema mesta smehu,a ni podsmehu! Pred nama je period velikih promena,koje ce svako na ovaj ili onaj nacin komentarisati...U svakom slucaju,Srbiji i njenim gradjanima su promene potrebne,jer zivimo veoma nezavidno...a,znamo i zasto!!!

Duki

pre 11 godina

Meni je sasvim prihvatljivo i sasvim logično da jedan čovek kapaciteta, odlučnosti i hrabrosti kakvu ima Aleksandar Vučić, obavlja više funkcija koje su sve u istom domenu – odbrana i bezbednost. Mislim da će konačno stvari u Srbiji početi da se menjaju na bolje. Čeka ga jako težak zadatak koji verujem da je zaista sposoban da obavi.

MitkeL

pre 11 godina

Ne bavim se politikom niti sam nešto posebno zainteresovan za nju. Ponekad pročitam neku vest i komentar. Ne mogu da verujem da neki još žale za Demokratskom strankom. Nema razloga za tugu, ionako nisu valjali ni malo. Ne treba biti posebno verziran u politici pa prepoznati ono što ne valja. DS ne valja. Dokazano i provereno. Treba drugima dati priliku.

pipi ja

pre 11 godina

Ma bice nam ko u Diznilendu.A to sa silnim hapsenjem kriminalaca mislim da ih hapse da bi im sacuvali zivu glavu na ramenima da ih gladan narod nelincuje za koji dan...

zezator

pre 11 godina

Nepromisljeno bi bilo da je bilo ko drugi dosao na to mesto, u ovim vremenima ne moze se svima verovati. Bas iz tog razloga mislim da je ovo prava odluka vlade

PecaP

pre 11 godina

Naše društvo je protkano sistemskom korupcijom i kriminalom. Sistem je taj koji treba demontirati i osloboditi društvo pošasti. Ko to bude učinio ostaće zapamćen u istoriji Srbije. Mislim da će Aleksandar Vučić, lider naprednjaka zadati smrtni udarac korupciji i kriminalu u Srbiji.

Gorki

pre 11 godina

Svi komentari na racun Vucica su neumesni! On je jedini najsposobniji za ovu funkciju! Nemozete ga optuzivati za ''gomilanje'' funkcija jer to oznacava da je covek sposoban da radi u interesu gradjana i drzave. Podsetimo se samo u prethodnoj vlasti kako je Tadic vukao samo u svoju korist i za svoju stranku!

cisar

pre 11 godina

Na prvi pogled reklo bi se da je ozbiljan politicar,ali kada se malo dublje razmislis(ako imas cime)postavljas sam sebi pitanja odakle mu ovo..ono..ko su finansijeri,koga hvali,obozava,svetlu proslost iz koje su sva zla i pljacke potekle,ne mozes a da se ne zamislis.Pokazace se,mozda i hoce covek,ali nece moci,ko zna?Ne verujem u vestice.

kazimir

pre 11 godina

Mislim da će ova vlada uraditi sve ono što prethodne nisu. Samo tako će im narod ukazati opet poverenje. Obračun sa kriminalom i korupcijom je pored zapošljavanja najveći prioritet nove vlasti.

blaza

pre 11 godina

Ako pogledamo na sta je svedena vojska zadnjih godina, Vucic kao ministar odbrane nema dovoljno posla, zato se i angazovao oko bezbednosti da bi doprineo borbi protiv kriminala i korupcije. On ce to nesumnjivo najbolje i odraditi.

Roki 2

pre 11 godina

Logican potez predsednika Nikolica da mu i Rodic i Vucic fakticki budu "desna ruka, treba uzeti ljude od poverenja, jer jedino tako moze da se funkcionise bez trzavica.

Nimerija

pre 11 godina

Ako je vec napredna stranka resila da zanemari pripadnost partiji i podrzi kvalitetne ljude i iz redova demokrata, ne vidim zasto se ovde nalaze i dalje negativni komentari na Vuciciev racun, kad se njemu svakako ne moze trenutno nista zameriti osim ako mozda ne volite njegovu stranku??? Ko bi to bio bolji i sposobniji da se nadje na tom mestu, da mi je samo znati..

George Carlin

pre 11 godina

"Strah vas je sada da ce Vucic ocistiti kriminal i korupciju u kojima su vasi upetljani"- samo se ti čuvaj pokretnih stepenica i tramvajskih šina i ne brini!

Nikita

pre 11 godina

E sada imamo prilike da vidimo kako se zaista bori i suzbija kriminal, šta su prazne priče i obećanja a šta konkretan rad. Vreme radi u korist nas građana...

Doci

pre 11 godina

Nisam član ni jedne stranke, ni jedna mi nije posebno interesantna, ne zavisim od politike, ali Aleksandar Vučić mi uliva poverenje. Mislim da u suštini govori istinu, i da će sve uraditi oko dekriminalizacije naše države.

zvonce

pre 11 godina

Sekretar saveta je izabran, i time se zaokružuje proces koji će omogućiti efikasan rad, i nadziranje rada bezbednosnih službi.

kupica

pre 11 godina

Smeta mi kada se neko kritikuje, a da mu se ne da šansa da pokaže šta zna. Zbog toga apelujem na sve, da novom sekretaru saveta za nacionalnu bezbednost, poželimo puno sreće u budućem radu.

Nikolina

pre 11 godina

Zlonamernih komentara je bilo i biće. Aleksandar Vučić može da iskoreni korupciju, može da suzbije kriminal ali ne može da iskoreni niti reši ljubomoru i zavist kod pojedinaca.

Nikola

pre 11 godina

Ne sumnjam u Vucica da ce na mesto sefa BIA predloziti najboljeg moguceg coveka, koji ce istog trenutka krenuti o ozbiljan obracun sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Vidim da opozicija negoduje, razumljivo je to koliko su mahinacija, prevara i ostalih mutnih radnji uradili u prethodnom periodu. Treba samo cvrsto i ostro da se Srbija jednom za svagda ocisti od kriminalaca, jedino tako mi mozemo krenuti napred.

Analitičar

pre 11 godina

Vreme je krajnje da se počne vraćati nekadašnji sjaj službi državne
bezbednosti,a Vučić je pravi čovek.Da ta služba počne da živi puni-
m plućima,a na dobrobit i bezbednost svih građana Srbije.

NOVI BEOGRAD

pre 11 godina

Ko će biti na čelu Saveta za nacinalnu bezbednost ili na čelu BIA, je bitna stvar, ali su bitniji potezi koje će povlačiti Savet i čovek koji ga vodi. Možete biti simpatizer ili protivnik Vučićeve politike, ali njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji.

zis

pre 11 godina

DS je skinut sa vlasti i time su se stekli uslovi da sve službe počnu da rade kako im zakon nalaže. Najveća kočnica je sklonjena. Vučić je garant da će pravni sistem i država funkcionisati.

p.poručnik

pre 11 godina

Da napokon bezbednosne službe počnu da rade za državu, a ne za stranke u vlasti, kao u poslednjih 20 godina. Postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima.

Raki2

pre 11 godina

Energican, posten i najbolji u Srbiji. Jedino takav covek moze zaistaviti opsti kriminal i koupciju koja je zaposele skoro sve istitucije u zemlji. Veoma ozbiljan i rekla bi opasan zadatak. Ja mu zelim srecu i uspeh.

Cupava

pre 11 godina

Vi ,koji ne simpatisete Vucica,mozete samo da gledate i da se divite coveku...Covek je sposoban i odgovoran,prihvatio je toliku odgovornost i pustite da vidimo kako ce se izboriti sa tim pa onda krenite u napad...

lupu

pre 11 godina

Strah vas je sada da ce Vucic ocistiti kriminal i korupciju u kojima su vasi upetljani, pa zato sada lupate negativne komentare na racun Vucica! Pustite coveka da radi svoj posao da i mi zivimo u pravno uredjenoj drzavi!

Sonja

pre 11 godina

Ne postoji energicniji i sposobniji covek za tu funkciju od Aleksandra Vucica u devastiranoj, politicki poljuljanoj, korupcijom opterecenoj Srbiji. Nadam se da ce se rezultati njegove energije i rada uskoro videti. Sve cestitke!

kosa

pre 11 godina

Karakter ovoga coveka je ono cime on i zasluzuje da bude na tom mestu. Cvrsta ruka je ono sto je oduvek trebalo ovom narodu, a njegovo obrazovanje samo govori o tome da je i strucno sposoban za isti posao

forica

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa stavom da je Aleksandar pravi čovek za to mesto jer se treba nemilosrdno obračunati sa kriminalcima, kako onim koji diluju narkotike, tako i onim što su opljačkali preduzeća.

JOVAN

pre 11 godina

Poverenje i odgovornost ogromni,ali ne sumnjam u to da nemože da se sa tim nosi Vučić.Bio je i u težim situacijama, pa je uspeo da izađe kao pobednik.

JOVAN

pre 11 godina

Poverenje i odgovornost ogromni,ali ne sumnjam u to da nemože da se sa tim nosi Vučić.Bio je i u težim situacijama, pa je uspeo da izađe kao pobednik.

vuk 66

pre 11 godina

Za vreme vladavine DOS-a i DS-a nagledali smo se svačega.A ponajviše propadanja ove države i to propadanja bez kraja i konca.Sada kada je vlast za one gore navedene davna prošlost a daće Bog da tako i ostane a i ostaće ako se obećanja data od strane čelnika nove vlade ispune.Pa zašto onda panika u redovima bivših? Prosto BIA ima dokumentovne njihove podvige za koje se glavi soba sa kockastim pogledom a i red je da se promeni izreka"Da se velikom lopovu skida kapa,a malom lopovu glava".Da jedanput svi lopovi budu izjednačeni.

Kleopatra

pre 11 godina

Koliko ovde iskomplexsiranih ljudi ima!!!Sta ima lose u tome sto je covek uspeo??Ako on misli da moze da postigne sve,u cemu je vas problem???

marcipan

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je u više navrata povlačio mudre poteze, jer zna da je poštovanje svih prava građana, prioritet države. Zbog toga je i izabran na mesto sekretara saveta za bezbednost.

Mladen Dušanović

pre 11 godina

@bezimena
1. "režim" niste "dobili" već ih je narod izabrao, sviđalo se to tebi ili ne;
2. plašenje naroda ratom, s sada i diktaturom, nije demokratskoj stranci doneli ništa dobro na izborima, ali jeste građanima - otišli su u opoziciju, tako da ni ta priča ne pije vodu;
3. nisam advokat nikome, pa ni Vučiću, ali svakom treba suditi po delima i rezultatima, kao eto, na primer bivšoj vlasti, koja nikako da prihvati opozicioni status, navikli se na vlast, pa to ti je...

Vaske

pre 11 godina

Uopste niste zanimljivi sa hejterskim komentarima, covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate. Ajde ko bi to po vama bio idealan kandidat, covek je upoznat sa svim muckama prethodne vlade, ukazivao je stalno o kradji, finansijskom kolapsu, mutnim radnjama dok je bio u opoziciji i sad kad je dosao na mesto gde moze sve to da ispravi i pohapsi kriminalce odjednom ne valja! Narod ih je izabrao, videcemo kako ce raditi a rekao je da treba ocekivati prve rezultate krajem avgusta. Toliko od mene.

goku

pre 11 godina

Ovo je vrlo ozbiljna najava obračuna sa kriminalom. Vidi se da postoji ozbiljna namera da se kriminalci privedu pravdi. Nije ni čudo. SNS je u svom programu to naveo kao jedan od prioriteta.

Kontrolor

pre 11 godina

Pred nama je period velikih promena,koje ce svako na ovaj ili onaj nacin komentarisati...U svakom slucaju,Srbiji i njenim gradjanima su promene potrebne,jer zivimo veoma nezavidno...a,znamo i zasto!Jako je bitno da ovu funkciju vrsi energicna osoba sa ogromnim autoritetom, a to je savakako Vucic.Na ovu funkciju izabran najbolji moguci kadar i da ga treba pustiti da se dokaze. Zasto odmah krecemo u kritiku a covek nije ni poceo da vrsi duznost?

Vaske

pre 11 godina

Uopste niste zanimljivi sa hejterskim komentarima, covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate. Ajde ko bi to po vama bio idealan kandidat, covek je upoznat sa svim muckama prethodne vlade, ukazivao je stalno o kradji, finansijskom kolapsu, mutnim radnjama dok je bio u opoziciji i sad kad je dosao na mesto gde moze sve to da ispravi i pohapsi kriminalce odjednom ne valja! Narod ih je izabrao, videcemo kako ce raditi a rekao je da treba ocekivati prve rezultate krajem avgusta. Toliko od mene.

Milena Aleksic

pre 11 godina

Na ovakvom mestu nam upravo i treba gospodin Vucic, hrabar i odlucan covek koji ne pada pod tudji uticaj. Sigurna sam da ce ovaj posao obavljati na pravi nacin.

Lara Kroft

pre 11 godina

Sve čestitke Aleksandru Vučiću, on će stvarno raditi odgovorno svoj posao. Mislim da je on jedini koji će uspeti da iskoreni korupciju i kriminal u našoj zemlji, gledati interes naše države i našeg naroda, verujem da će krivci biti kažnjeni. Mislim da je vreme da Srbija ide napred.

marija

pre 11 godina

Kratko i jasno to se i moglo ocekivati sve su predpostavke da ce on svoj posao obavljati korektno i u skladu sa zakonom. Samo da Srbiji bude bolje.

PecaP

pre 11 godina

Naše društvo je protkano sistemskom korupcijom i kriminalom. Sistem je taj koji treba demontirati i osloboditi društvo pošasti. Ko to bude učinio ostaće zapamćen u istoriji Srbije. Mislim da će Aleksandar Vučić, lider naprednjaka zadati smrtni udarac korupciji i kriminalu u Srbiji.

Visnja 05

pre 11 godina

Vucic zasluzuje mesto sekretara Saveta nacionalne bezbednosti, covek je jedini koji poseduje hrabrost da stane na put kriminalu i korupciji.

Jorgovan

pre 11 godina

Pravi covek, na pravom mestu. Konacno ce gradjani srbije mirnije spavati I konacno ce se iskoreniti criminal koje je, zahvaljujuci prethodnoj vlasti, zavladao ovom drzavom.

DENIS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je jedini covek koji moze da se upusti u borbu sa naraslom i u predhodnom periodu dobro gajenom korupcijom i kriminalom.

Vica

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je nezaobilazan faktor u budućoj vladi i jedan od malobrojnih političara u Srbiji, za čije ime se ne vezuju ama baš nikakve afere. I on sigurno ima dovoljno hrabrosti da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

Julija

pre 11 godina

Čestitam gospodinu Vučiću i verujem da je ovoga puta pravi čovek na pravom mestu. možda u najtežem i najgorem trenutku ali ni najmanje nemam sumnju da neće sve uspeti da reši.

perun_u

pre 11 godina

Ne znam čemu toliko strasti oko imenovanja Vučića. On će odlično obavljati taj posao. Na važna mesta u državi moraju da dođu odgovorni ljudi.

stančeta

pre 11 godina

Poplašili se miševi koji su do juče harali državom da će ih stići kazna ali možda su i u pravu evo ga Vučić na čelu da dovede red i zakon u Srbiji.

Cupka

pre 11 godina

Ne razumemem cemu tolika fama oko ovoga? Covek je zasluzio..a to sto ste vi i dalje zaslepljeni aktuelnom opozicijom i sto ne vidite dalje od svog nosa, licno vas problem...

Igor Rostov

pre 11 godina

@TXC "Sledi totalni ekonomski i moralni raspad zemlje."

Ništa ne sledi, mi već jesmo tamo, i to zahvaljujući istim tim ljudima za čiji račun pišeš komentare i širiš mržnju, umesto da kao lojalni građanin ove zemlje pomogneš da napravimo da nam svima bude barem malo bolje za početak. Ne razumem ove likove iz DS-a što već danima šire mržnju na ovom portalu, a još manje razumem B92 koji im to dopušta. Sloboda iznošenja mišljenja ima granice, kulture, pristojnosti, određenih moralnih vrednosti kao što je neiznošenje neistinitih činjenica itd...

Zapamtite samo ovo, ako su vam Toma, Vučić i SNS jedini krivci svih vaših životnih problema (a kako se čini iz komentara), mislim da je vreme potražite profesionalnu pomoć.

Stevane

pre 11 godina

U sistemu koji je pun kriminala i korupcije je potreban upravo takav covek kao Vucic! Covek koji ima energije i snage da se sukobi sa tajkunima! Jedino on to moze!

vlada-so

pre 11 godina

evo da i ja pohvalim i dam vučiću podršku,samo napred u borbi protiv kriminala i korupcije i samo budite na liniji naše prekookeanske braće i neće biti problema.

karasdjordje

pre 11 godina

neznam zasto se neki plase Vucica,on je sposoban za tu finkciju i naravno da se tako moze i obracunati sa kriminalom a ne zataskavati kriminal koji je u zadnje vreme bio u samo vrhu drzave,puna podrska Aleksandru a svi koji su krali i ostetili ovu drzavu sad strahuju

Ahill

pre 11 godina

Svi smo svesni da nam je drzava u haosu,svi pokazatelji na to ukazuju,na zalost.Dosadasnji drzavni funkcioneri,ministri,predsednici,nisu nista radili da nasa Srbija bude uredjena,prosperitetna,zemlja gradjana koji biti zadovoljni svojim ekonomskoim i svakim drugim statusom.Radili su suprotno,jos vise doveli zemlju u tesku ekonomsku situaciju, bezakonje, organizovani kriminal, haos. Zato pustite postene, cestite ljude da rade i pokazu sposobnost i odlucnost da to promene. Gradjani su se u vecini izjasnili za to. Pustimo Aleksandra Vucica i predsednika Nikolica, Jorgovanku Tabakovic, da rade i dovedu red u Nasu Srbiju !

Duki

pre 11 godina

Meni je sasvim prihvatljivo i sasvim logično da jedan čovek kapaciteta, odlučnosti i hrabrosti kakvu ima Aleksandar Vučić, obavlja više funkcija koje su sve u istom domenu – odbrana i bezbednost. Mislim da će konačno stvari u Srbiji početi da se menjaju na bolje. Čeka ga jako težak zadatak koji verujem da je zaista sposoban da obavi.

Sync

pre 11 godina

vucic sekretar saveta za bezbednost, hehehe - pa tip ni armiju nije sluzio, u 100 eura se kladim da pojma nema sta je to busola, a kamoli da gleda u nju, garantujem da ne zna gde je sever (mislim na stranu sveta)

zezator

pre 11 godina

Nepromisljeno bi bilo da je bilo ko drugi dosao na to mesto, u ovim vremenima ne moze se svima verovati. Bas iz tog razloga mislim da je ovo prava odluka vlade

p.poručnik

pre 11 godina

@crni domino – Da ti pojasnim šta htedoh reći, ali potrudi se da pročitaš sa manje ostrašćenosti kada je tema Aleksandar Vučić (postoji medicinski termin za to, ali nije sada o tome reč). Citiraću sebe : “ Da napokon bezbednosne službe počnu da rade za državu, a ne za stranke u vlasti, kao u poslednjih 20 godina. Postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima.” Dakle, akcenat je na tome da bezbednosne službe rade STVARNO svoj posao, i da je Vučić čovek koji ne zavisi od (bilo kakve) podrške tajkuna, samim tim, neće ni praviti NIKAKVE KOMPROMISE sa njima. Činjenica je da su i Vučić i Predsednik Nikolić iz iste stranke (neću podsećati da je podneo na sve funkcije u SNS), ali je isto tako činjenica da su prethodnih godina postavljani ljudi koji su radili ISKLJUČIVO za stranke koje su ih na to mesto to postavljale. MOJE JE MIŠLJENJE da će raditi U INTERESU DRŽAVE i da će kvalitetno koordinirati rad svih bezbednosnih službi, a s obzirom šta se sve muljalo poslednjih 12 godina, imaće pune ruke posla. Imaš pravo na SVOJE MIŠLJENJE, ali ako želiš argumentovano da polemišeš, izbaci taj uličarski rečnik, nismo na pijaci.

Dixi

pre 11 godina

Dragi simpatizeri i aktivisti propalog DS-a imate li neke jace argumente??Mislim malo su vam ovi kemntari dosadni i nebulozni..sve se vrti na istu foru..

writer

pre 11 godina

Nacionalna bezbednost je verovatno najvaznija oblast danas, pa zato je vazno da je vode posteni i odgovorni ljudi- koji nemaju losu proslost. Vucic je pravi covek za to, do sada nije ucestvovao ni u kakvim mutnim radnjama, niti privatizacijama, a posten je. Tesko je biti posten u ovakvoj drzavi, ja to najbolje znam, ali verujem da on ce okupiti ljude oko sebe koji zele da rade i da ce biti vrlo uspesni u tom poslu.

Mican

pre 11 godina

Gospodi sto pljuje Vucica zbog "gomilanja" funkcija porucujem da on nije uzeo rukovodjenje celom vladom, kao sto je radio Tadic. Sve njegove funkcije su u cilju bezbednosti Srbije, sto svakako uz nacionalni savet za odbranu, podrazumeva i borba protiv kriminala i korupcije!

negovani

pre 11 godina

da li to sto se covek zove Vucic, ga automatski diskredituje da ne moze da obavlja takvu funkciju, ili to sto je predsednik trenutno najace politicke partije? Tadic je bio i predsednik Srbije i predsednik svoje stranke, a siguran sam da je bio i premijer i ministar inostranih poslova i ko zna sta jos, pa nije bilo toliko lajanja.

slavko martinović

pre 11 godina

Čitajući komentare vidim da ove demokrate nikada nemaju ama baš nikakav argument.Sve im se svode komentari na razne gluposti umesto argumentima da nam govore prosto je tužno kad počnu da pišu nebuloze u koje ni oni sami poveruju.

Kleopatra

pre 11 godina

Imate li vi nekih boljih argumenata protiv Vucica???Mislim ovi komentari su vam malo smesni...nemate argumenata,branite se cutanjem!!

Aleksandra

pre 11 godina

Koliko je ogorčenih ovakvim raspletom situacije, gubitak vlasti je bolan ali i preko potreban Srbiji.
Najveće opterećenje zemlji je postao sam režim svojom korupcijom, bezakonjem i partokratijom.
Sadašnji režim mora da krene drugim putem ako misli da nam ostvari svetliju budućnost. Zato Vučiću hitno donesite zakon o javnim nabavkama i otvorite kancelariju za brze odgovore. Dok bezbednost prepustite profesionalcima!

Biserka

pre 11 godina

Da li će se kandidovati i za patrijarha? Mislim, malo je što je podpredsednik, ministar, sekretar...Renesansni čovek: sve zna i sve stiže.

LJILJANA M

pre 11 godina

@ hrvo23
Ko jos ima ovoliko funkcija: vd.predsednika stranke, potpredsednik vlade, ministar, sekretar biroa za nacionalnu bezbednost...pa to kad je bio kod Seselja mogao je samo da sanja a vidi ga danas. Da li je on stvarno tako sposoban ili je ovo stvarno bedna drzava

A dok je Tadić bio siva eminencija,i držao sve konce u svojim rukama,tad se niste bunili,a?!
Tada vam država nije bila bedna ?!

SvetlanaP

pre 11 godina

Mislim da je prisutan strah kod onih koji ovo resenje ne vide kao najbolje...strah da ce Aleksandar Vucic veoma dobro raditi svoj posao,kao i strah da niko nece biti zasticen!

Jasna

pre 11 godina

Aleksandar Vučić će dovesti u red sektor bezbednosti, pri tome iskoreniti kriminal i korupciju. Samo to da uradi ova vlada, cela ekonomija bi živnula a građani bili zadovoljni jer bi prvi put i u Srbiji postojalo nešto što se podrazumeva pod pojmom pravda!

blaza

pre 11 godina

Ako pogledamo na sta je svedena vojska zadnjih godina, Vucic kao ministar odbrane nema dovoljno posla, zato se i angazovao oko bezbednosti da bi doprineo borbi protiv kriminala i korupcije. On ce to nesumnjivo najbolje i odraditi.

nesa

pre 11 godina

nebrinite se. i bia i vba i voa su toliko mizerne organizacije danas da o njima ne vredi raspravljati. Niti imaju snagu ni moc a ni znanja. Uostalom ko posteno zivi i radi nije imao potrebe da strahuje ni u vreme DB. A da ih treba sve rasformirati i primiti nove ljude treba. Operativni rad im je nula.

Smejurija

pre 11 godina

Kako moze Savet za nacionalnu bezbednost da se izjasnjava i predlaze direktora BIA? Na osnovu kog zakona? Direktora BIA bira vlada na predlog predsednika vlade. To bi znacilo da se aktuelni direktor BIA, koji je clan Saveta za NB, pita ko ce ga naslediti na tom mestu. I ne samo on, nego i nacelnik Generalstaba, direktori vojnih sluzbi VOA i VBA, treba da odlucuju sami o sebi. Nonsens.

crni gruja

pre 11 godina

Na našoj političkoj sceni Aleksandar Vučić je najvatreniji zagovornik borbe protiv korupcije i kriminala. Da bi ono što zagovara uspešno proveo u delo potrebno je da bude na mestu sa koga to može raditi i da ima kvalitetne informacije, a ne da zavisi od onoga što će drugi da mu serviraju. Zbog toga ne vidim ništa sporno što mu je poveren nadzor nad službama bezbednosti.

radandco

pre 11 godina

tokom prethodne Vlade , Tadic je drzao ama bas sve konce u svojim rukama, jos je obrazovao javno mnjenje preko svojih(direktno ili indirektno) glasila i tzv NVO (koje su to tek sada). Tek povremeno se mogao cuti neki glas iako je ta zloupotreba trajala godinama. Nekako mi se cini da se sada neko bas plasi (mozda zbog svoje odgovornosti za neke stvari) pa napada Vucica, iako covek jos nije poceo da radi.

xsenija

pre 11 godina

(Stevan, 3. avgust 2012 16:40)

Imao si da kupiš šta god hoćeš a imali smo i para ali redovi su bili za stvari koji su bili iz robnih rezervi koje su bile dosta jeftinije nego da kupiš u prodavnici.Danas se redovi nalazi ispred kontejnera kao 90-ih ispred pojedinih prodavnica a tada nisi mogao videti ni jedan jedini opsednuti kontejner.

hrvo23

pre 11 godina

Ko jos ima ovoliko funkcija: vd.predsednika stranke, potpredsednik vlade, ministar, sekretar biroa za nacionalnu bezbednost...pa to kad je bio kod Seselja mogao je samo da sanja a vidi ga danas. Da li je on stvarno tako sposoban ili je ovo stvarno bedna drzava

Irena Bg

pre 11 godina

Zaista ne vidim razlog za davanje negativnih komentara na ovu vest! Pa prosla vlast, je ovako odgovorne funkcije na poverenje davala neodgovornim ljudima, koji su nas zajednickim snagama oterali u propast. Hvala Bogu pa je situacija u Srbiji pocela da se kistalise. Odgovorni ljudi preuzimaju odgovorne funkcije.

Gorki

pre 11 godina

Svi komentari na racun Vucica su neumesni! On je jedini najsposobniji za ovu funkciju! Nemozete ga optuzivati za ''gomilanje'' funkcija jer to oznacava da je covek sposoban da radi u interesu gradjana i drzave. Podsetimo se samo u prethodnoj vlasti kako je Tadic vukao samo u svoju korist i za svoju stranku!

Mordor

pre 11 godina

Kratak izbor najtupavijih partijskih komentara hvale:

"...njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji."

"Nema vise korupcije u buducnosti."

"Vučić je pravi čovek. Da ta služba počne da živi punim plućima,a na dobrobit i bezbednost svih građana Srbije"

"Podrzavam Vucica za sekretara za nacionalnu bezbednost! Uz njega cemo mirno spavati, i necu strepiti za sigurnost nase dece!"

"..covek radi danonocno bori se za ovu Srbiju a vi se sprdate"

"Jako je bitno da ovu funkciju vrsi energicna osoba sa ogromnim autoritetom, a to je savakako Vucic."

"...postavljen je nepotkupljiv čovek, koji ne pravi kompromise sa tajkunima."

"Konačno neko ko ima odlučnosti i hrabrosti da se suprostavi problemima sa kojima se suočava državna bezbednost."

"Vučić je garant da će pravni sistem i država funkcionisati."

Alo, partijski vojnici, oladite malo! Kad se vaši ditirambični komentari ovako poređaju, deluju krajnje tupavo i naručeno!
Znam da ste dobili zadatak koji samo ga izvršavate, ali mgli biste imati malo mere. Najtragičnije je ako počnete da verujete u ovo što pišete!

Ja ne znam ko ste vi i kada ste prvi put čuli za Vučića. Ja još pamtim dotičnog ni po čemu dobrom, iz nekih mnogo loših vremena! Dozvoljavam da se ljudi menjaju, ali mislim da ovaj ne može i neće! Možda neki među vama naivno misle da treba sačekati da vidimo šta zna. U redu. Ali zašto ga onda tako nekritički hvalite kad nije ni počeo da radi?

bezimena

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je covek od poverenja...
(Peca Turcin, 3. avgust 2012 19:54)

U pravu ste, baš se dokazao s te strane, kod Šešelja, kao i preostali deo trojca...:)))

Stevan

pre 11 godina

Alo bre ljudi (vi koji obozavate Vucica), da li vi pamtite nesto dalje od prekjuce. Pa Vucic je bio u vlasti koja je zemlju dovela do propasti i do svakog zla koje nas je snaslo. Ma samo napred, uzivajte sa Vucicem, Nikolicem, Dacicem, Vulinom, Karicem... sve shtihovi iz vremena Milosevica kad nismo mogli zejtin da kupimo u prodavnici, kad smo gorivo kupovali na ulicama ... ali, vidim, sve ste zaboravili, uzivajte, a ja cu se svim silama boriti da moje dete odvedem negde daleko od ove ludare.

nazadnjak

pre 11 godina

Naprednjaci ovde, kao i uvek, po partijskoj disciplini lupaju komentare hvale. Garantujem da ni jedan od njih ne zna sta tacno sekretar Saveta uopste radi i koje su mu(joj) funkcije. A sad lupajte minuse, opet po partijskom naredjenju.

Otac drugog Stevana

pre 11 godina

....a ja cu se svim silama boriti da moje dete odvedem negde daleko od ove ludare.
(Stevan, 3. avgust 2012 16:40)

Eh Stevane, ja nemam gde da odvedem svoje dete Stevana,nemam jer nemam novaca. Borio sam se 2000.da dođu novi i "popio" sam otkaz posle izvesnog vremena. Sada "uživam" u svojim nezaposlenim danima i žalim za Slobom kada sam radio i kada je moj Stevan išao u besplatnu školu.

TXC

pre 11 godina

Dakle ovi komentari iz partijske kuhinje SNS su zaista komični. U svakom slučaju, vi ostali, koji ste još uvek u Srbiji spremite se na represiju i mraku u najboljem stilu direktno iz 1998. Znate dobro šta su Vučić i ekipa tada radili, nema razloga da se veruje da će sada biti drugačije. Sledi totalni ekonomski i moralni raspad zemlje.

55558

pre 11 godina

Oooooo Boze....koliko hejtera i kompleksasa na jednom mestu..Pa ako ima resor odbrane nije uzeo celu Vladu aman!Sto se za neke od gospoda iz prethodne vlade ne moze reci...

Olja

pre 11 godina

Vreme je da se u ovoj zemlji konacno uspostavi red. Gospodin Vucic je covek koji apsolutno ima sve kvalitete a nadasve iskrenu zelju da da svoj doprinos. Nekima to ne odgovara, a znamo dobro i kome, onima koji su u prethodnom periodu radili na stetu drzave i naroda a na svoju licnu korist. Prethodna vlast je bila - Tadic, koji je apsolutno u svemu bio prvi, za sve se pitao, o svemu najbolje sve znao ... od poljoprivrede do spoljne politike, a to je po DS-u bilo normalno. Sada vidim da im funkcije, koje su pritom daleko manje, g.Vucica smetaju. Pa, gospodo demokrate sposobni su dobili sada mogucnost da pokazu sta i koliko mogu.

dimitrije

pre 11 godina

Ja se setim promenu marke u evro kada smo imali tri do četiri puta više para nego što su Nemci mogli i da zamisle.Tada su rekli da su mogli da izdržimo još deset godina bombardovanja koliko smo imali novca.Eto nije prošlo još deset godina mira od promene marke u evro a mi nemamo da preživimo pa mi sad ti reci ko nas je pokrao.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

A vidi ti njih, po cetiri plate!! Ono "duplo" bi bio ok, ali cetvoro, to je malo preterano!
Pa zar nisu rekli da ce raditi za narod!?
Ako je tacno on sto danas rece PreDsednik, tj. da ce savet baviti isklucivo pitanjem Kosova, onda nece im trajati dugo, jer drzava ide ka bankrotu.
Stampanje vise novca i bez pokrice, kao sto oni hoce da urade, nije lek za lecenje od propadanja.
Ispada da ova vlas nema pojma o vodstvu drzave, pa izabrali su Kosovo kao bombon - uz cigaretu! Bice jos gore!

sreten

pre 11 godina

komentatori opozicije su se malo zaboravili. Kao da je sada u zemlji super i kao da nema ogromne inflacije, kao da nije velika nezaposlenost...

Nimerija

pre 11 godina

Ako je vec napredna stranka resila da zanemari pripadnost partiji i podrzi kvalitetne ljude i iz redova demokrata, ne vidim zasto se ovde nalaze i dalje negativni komentari na Vuciciev racun, kad se njemu svakako ne moze trenutno nista zameriti osim ako mozda ne volite njegovu stranku??? Ko bi to bio bolji i sposobniji da se nadje na tom mestu, da mi je samo znati..

MitkeL

pre 11 godina

Ne bavim se politikom niti sam nešto posebno zainteresovan za nju. Ponekad pročitam neku vest i komentar. Ne mogu da verujem da neki još žale za Demokratskom strankom. Nema razloga za tugu, ionako nisu valjali ni malo. Ne treba biti posebno verziran u politici pa prepoznati ono što ne valja. DS ne valja. Dokazano i provereno. Treba drugima dati priliku.

Roki 2

pre 11 godina

Logican potez predsednika Nikolica da mu i Rodic i Vucic fakticki budu "desna ruka, treba uzeti ljude od poverenja, jer jedino tako moze da se funkcionise bez trzavica.

bezimena

pre 11 godina

...njegovu posvećenost i metodiku rada morate poštovati! Jedan od boljih izbora u poslednjih 12 godina, ako ne i najbolji.
(NOVI BEOGRAD, 3. avgust 2012 14:36)

Izvin'te a gde je to dotični pokazao "posvećenost i metodiku rada"? U skupštinskoj klupi ili ono kada je bio direktor hale "Pinki" (koju je upropastio)?

Izbor nije mogao biti gori, dobili smo režim koji svakim danom, svakom odlukom, uvodi DIKTATURU na velika vrata!

Cirilcni Amerikanac

pre 11 godina

SKOJ-a... pazi "sekretar"? Neo-komunizam sa titovim pionirima... Ja zivim u usa pa znam kako zivot funkcuonise bez politicara koji se pojavljuju u razlicitim vestima 5 x dnevno... koji zele da lontrolisu sve (ili sto vise) ili da budu gospodari zivota i smrti (tito posle tita). To je kompleks nize vredosti koji su doneli posleratni '45-te komunisti (koji su bili niko i nista ali su otimali, ubijali, hapsili i zatvarali bogate - u ime naroda i KPJ). Njima su jos od tadasnjih dana bili opcinjeni SVI sadasnji politicari (vlasti iopozicije posl. 20 god) i SVI zele tu neogranicenu vlast... Ne shvatajuci da je progonom hapsrnjem ubistvima zaplenom imovine... komunisticka vlast uterivala strah u narod pa je zato i izgledalo kao da su "sposobni" pa imaju po 3-4 funkcije svaki. E to hoce i ova deca njihova... al vremena se promenila, ne moze to vise, narodu treba sloboda... Razmislite o tome!

kazimir

pre 11 godina

Mislim da će ova vlada uraditi sve ono što prethodne nisu. Samo tako će im narod ukazati opet poverenje. Obračun sa kriminalom i korupcijom je pored zapošljavanja najveći prioritet nove vlasti.

МиливојЕ

pre 11 godina

Знао сам да је Вучић вредан, али бааш оволико ... Што јадном човеку товаре толике функције !? То није у реду !

Sir Oliver

pre 11 godina

HALLO BING,
uspeli smo da Zalosnu Sovu ubacimo na sve moguce funkcije.
Ostalo jos malo mesta !!! Imas li neku vezu u udruzenju veterana 90IH?
Javi hitno.

Pozdravlja te Br. 1 !!!

Quizich

pre 11 godina

Za nepoverovati je koliko se nade u boljitak polaze u coveka ciji dosadasnji ucinci (Pinki, zakon o informisanju, odsustvo dana radnog staza ...) ne daju ni trunke opravdanja za takva ocekivanja. Slazem se da nikome ne treba suditi unapred, ali se moram zapitati - imamo li mi uopste mozga i znamo li da ga koristimo !?

bezimena

pre 11 godina

Imao si da kupiš šta god hoćeš a imali smo i para ali redovi su bili za stvari koji su bili iz robnih rezervi koje su bile dosta jeftinije nego da kupiš u prodavnici.Danas se redovi nalazi ispred kontejnera kao 90-ih ispred pojedinih prodavnica a tada nisi mogao videti ni jedan jedini opsednuti kontejner.
(xsenija, 3. avgust 2012 17:40)

Ne izmišljajte, NIJE bilo ni "šta god hoćeš" niti je bilo para! Pradavnice jesu bile prazne, osim kada stigne roba iz robnih rezervi pa dodje policija da pravi red, tako što nekoga prebije i prva se snabde.
O svakodnevnom teroru i strahovladi nema potrebe pričati, svako ko PAMTI 90-te zna o čemu pričam. Kontejneri su bili zaposednuti još s kraja 80-tih, tj. ekonomske krize SFRJ. Sada takvih "redova" nema jer ima narodnih kuhinja, kojih tada nije bilo!
Režim crveno-crne koalicije iz 90-tih je nezaboravan, kao svojevremeno film "Psiho", izaziva noće more svakome ko ga je osetio na SVOJOJ KOŽI! Vi očigledno niste!

Iza Brda

pre 11 godina

Kao i svaki Dinaroid, AV je opčinjen uniformama, tajnama, polugama moći i sile, željom da uvek bude prvi i zna sve, kako bi iz tih informacija crpeo korist isključivo i samo za sebe. (Čitajte tipologiju Srba po Jovanu Cvijiću). Takodje, takvi ljudi, dinarske provinijencije, po Cvijiću, raspolažu sa niskim stepenom obrazovanja, kulture i stručnosti, ali u sebi nose ogromnu količinu mržnje i primitivizma. Ovo neće na dobro da izadje što se dešava po Srbiji. A, požar se gasi benzinom...

crni domino

pre 11 godina

(p.poručnik, 3. avgust 2012 15:14)
Gospodine, jeste li procitali tekst pre nego sto ste ga pustili, ili su vama svrake popile mozak? Sta to bulaznite? ´Ocete da kazete da je Aca neutralna osoba koja sada vodi bezbednosne sluzbe sa Predsednikom koji "nije" iz iste stranke?

Mrki

pre 11 godina

Ovaj covek ima da radi 26 sati dnevno kao bager u Kolubari da bi postigao sve funkcije. Vidi se da je covek ucio fakultet za vreme komunista kad voli da gomila funkcije a preuzima sluzbe o kojima zna samo iz price. Hajde sad otkrij ubice Curuvije, napadace na sina Danila, oteraj Lukica pa budi i predsednik Zvezde, mesne zajednice, kucnog saveta ako se ne preselis na Dedinje. Ovaj narod se nikada nece osloboditi autoriteta jer dok radnici i seljaci glasaju za sve politicare oni propadaju a politicari se bogate. Bruka jedna

cisar

pre 11 godina

Na prvi pogled reklo bi se da je ozbiljan politicar,ali kada se malo dublje razmislis(ako imas cime)postavljas sam sebi pitanja odakle mu ovo..ono..ko su finansijeri,koga hvali,obozava,svetlu proslost iz koje su sva zla i pljacke potekle,ne mozes a da se ne zamislis.Pokazace se,mozda i hoce covek,ali nece moci,ko zna?Ne verujem u vestice.

pera kojot genije

pre 11 godina

jaki su ovi slobodni radikali koji velicaju lik i delo njegove visosti VA, svi se potpisuju imenima slovenskih bogova (perun, svarog...), ovo me podseca na malo stariju ekipicu koja se palila na nordijsku mitologiju, valhala, zezanje... rad oslobadja...

Marija84

pre 11 godina

Srbija jos uvek,na zalost ne moze da se pohvali civilizacijskim razvojem i zato u svemu kaskamo za svetom.Mozda bi bilo najbolje da ukoliko mozemo da shvatimo svoje licne nedostatke,sakrijemo ih i ne ispoljavamo javno,tek da se o nama ne bi sudilo na osnovu necega sto smo iskazali nedovoljno upuceni,nedovoljno sposobni za razumevanje materije i time sramotili sto sebe licno,a sto nas narod u sustini. Igore,ovde nema mesta smehu,a ni podsmehu! Pred nama je period velikih promena,koje ce svako na ovaj ili onaj nacin komentarisati...U svakom slucaju,Srbiji i njenim gradjanima su promene potrebne,jer zivimo veoma nezavidno...a,znamo i zasto!!!

crni domino

pre 11 godina

Hvala na pojasnjenjima.
Svaki moj komentar je tacan!
Sreca da nisam zaboravan te dobro znam sta je radila sadasnja vlast i pojedinci devedesetih, za vas koji ste ulicarski recnik obilato koristili svih ovih godina. Predlazes finocu, e toga nema prema vama dok god ste na vlasti! Ne zasluzujete je!
Pozdrav!
Usput: Sta ce nama tolike UDBe, kabineti bezbednosti, ostaci Milosevicevih udbi koje su spaljivale dokumentaciju kada je dosla nova vlast? Da li to treba ujediniti i oformiti Ruski KGB? Kakvu mi to drzavu pravimo gospodine p. porucnice!? Staljinovu?

Petrovići

pre 11 godina

Vučiću dosta si pričao, sada je red da se uverimo da li su ljudi iz bivšeg režima onakvi kako si ti tvrdio ili su časni i pošteni ljudi. Imaš resurse ti im dokaži a Selakovoć da sudi i da vidimo koliko "Sanadera" će mo imati u Srbiji?

pipi ja

pre 11 godina

Ma bice nam ko u Diznilendu.A to sa silnim hapsenjem kriminalaca mislim da ih hapse da bi im sacuvali zivu glavu na ramenima da ih gladan narod nelincuje za koji dan...

Doci

pre 11 godina

Nisam član ni jedne stranke, ni jedna mi nije posebno interesantna, ne zavisim od politike, ali Aleksandar Vučić mi uliva poverenje. Mislim da u suštini govori istinu, i da će sve uraditi oko dekriminalizacije naše države.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Dva u jedan.Rusi su imali Beriju i Suslova. Mi smo dobili Vučića koji ima sva zaduženja koja su kod Staljina
imala ova dva gospodina. Ovo je verovatno dobro sračunato samo upozoravam i sebe i istomišljenike da
nismo baš sigurni zbog ovog vidjenja.

George Carlin

pre 11 godina

"Strah vas je sada da ce Vucic ocistiti kriminal i korupciju u kojima su vasi upetljani"- samo se ti čuvaj pokretnih stepenica i tramvajskih šina i ne brini!

zvonce

pre 11 godina

Sekretar saveta je izabran, i time se zaokružuje proces koji će omogućiti efikasan rad, i nadziranje rada bezbednosnih službi.

kupica

pre 11 godina

Smeta mi kada se neko kritikuje, a da mu se ne da šansa da pokaže šta zna. Zbog toga apelujem na sve, da novom sekretaru saveta za nacionalnu bezbednost, poželimo puno sreće u budućem radu.

Nikolina

pre 11 godina

Zlonamernih komentara je bilo i biće. Aleksandar Vučić može da iskoreni korupciju, može da suzbije kriminal ali ne može da iskoreni niti reši ljubomoru i zavist kod pojedinaca.

Nikita

pre 11 godina

E sada imamo prilike da vidimo kako se zaista bori i suzbija kriminal, šta su prazne priče i obećanja a šta konkretan rad. Vreme radi u korist nas građana...