SB UN glasa o rezoluciji o Siriji

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija trebalo bi da glasa o nacrtu rezolucije zapadnih zemalja o Siriji, kojom se sirijskom režimu preti uvodđenjem sankcija.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

07:29

Default images

Glasanje, koje je bilo planirano za juče, odloženo je pošto je to zatražio specijalni izaslanik UN i Arapske lige Kofi Anan.

"Glasaćemo sutra ujutru", potvrdio je juče ambasador Velike Britanije u UN Mark Liol Grant.

Anan je ranije juče zatražio odlaganje glasanja zbog navodnih nagoveštaja da bi mogao da pridobije Rusiju za rezoluciju, javljaju agencije.

Sirijska Opservatorija za zaštitu ljudskih prava je saopštila da je više od 200 ljudi ubijeno tokom jučerašnjeg nasilja u Siriji. Prema saopštenju ove sirijske nevladine organizacije, juče je širom Sirije poginulo najmanje 214 osoba, medju kojima 124 civila, 62 vojnika i 28 pobunjenika. SAD su uvele finansijske sankcije celokupnoj vladi sirijskog predsednika Bašara el Asada, u kojoj su premijer i 28 ministara i drugih visokih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: