Ostojić: Prodaja Politike skandal

Funkcioner Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić ocenio je da je skandal način na koji je "Politika" promenila vlasničku strukturu.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

20:37

Default images

On je izjavio večeras da je ta stranka još pre nekoliko meseci ukazivala na mogućnost netransparentne prodaje udela VAC-a u "Politici".

"Ovo je prava slika i prilika kako odlazeće vlade, tako i one koja dolazi, a vecina onih u dolazećoj vladi su oni koji su bili i u prethodnoj. Činjenica je da je LDP bio u pravu kada je krajem prošle godine upozoravao da se ovo sprema. Tada smo pokvarili neke kombinacije, koje su očigledno sada odrađene", rekao je Ostojić Tanjugu.

On smatra da je netransparentna prodaje te medijske kuće "nekoj opskurnoj firmi iz Moskve sa srpskim imenom" skandal i predstavnici državnog kapitala u "Politici" treba da odgvore da li im je ponuđeno pravo preče kupovine i zašto nije iskorišćeno ako im je ponuđeno. "Mislim i da odlezeća vlast i ova koja dolazi i koja se zaklinje da će negovati slobodu medija treba da odgovore na ovo pitanje", rekao je Ostojić.

"LDP je krajem prošle godine jasno ukazivao ko je bio iza prve kombinacije i preko koga je to trebalo da bude odradjeno i rekli smo, pošto je to pokvareno, praviće se konzorcijum sa sličnim ili istim parama. Tada smo obavestili nadležne, od tužilaštva do Agencije za borbu protiv korupcije i time treba da se bave nadležni, a ne političke partije", naveo je Ostojić.

Ostojić je u decembru prošle godine govorio da LDP ima saznanja da "vrh države preko svog čoveka u 'Kuriru' hoće da preuzme Politiku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: