Nikolić čeka da se Tadić iseli

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić bi uskoro trebalo da se preseli u vilu u Lackovićevoj 10, u kojoj još živi bivši predsednik Boris Tadić.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2012.

22:03

Default images

Nikolić je preuzeo u sredu radnu predsedničku rezidenciju u Užičkoj 23 na Dedinju.

Primopredaja radne rezidencije formalno je završena i nju će, kao što je to i Tadić činio, Nikolić da koristi za prijeme, susrete, posebne sastanke.

Predsednik ne mora zvanično ni da podnosi zahtev da se preseli u stambenu rezidenciju u Lackovićevoj, već mu ona pripada po automatizmu. Čim se Tadić iz nje iseli, Nikolić će sa porodicom moći da pređe iz novobeogradskog stana, u kome je do sada živeo.

Predsednik Nikolić nije dosad insistirao na preseljenju, ali razlozi bezbednosti nalažu da on u što skorijem roku ipak uđe u bolje čuvanu dedinjsku vilu u Lackovićevoj.

Premijer Mirko Cvetković više ne koristi vilu "Bokeljku", koja mu je bila dodeljena za mandata i ona je već spremna za budućeg predsednika Vlade Ivicu Dačića.

Lider socijalista se neće seliti iz svog stana u tu rezidenciju u Tolstojevoj 2a, već će je, poput Cvetkovića koristiti samo ponekad kao prigodan radni prostor za prijem diplomata i stranih državnika.

Predsednik Tomislav Nikolić uneo je nove podatke u svoju imovinsku kartu. Dolaskom ne čelo države on je imao rok od 30 dana da prijavi izmene, što je i učinio. Izveštaj koji je stigao na adresu Agencije za borbu protiv korupcije pokazuje da su njegova mesečna primanja 132.355 dinara, da poseduje oko četiri hektara njiva i voćnjaka, kao i automobil "lada niva" star 14 godina.

Takođe, naveo je da nema ušteđevine u banci, ali da ima pet odsto akcija u d.o.o. "Velika Srbija" čija je nominalna vrednost 584 evra, a koje više ne izlaze. U odnosu na imovinsku kartu koju je Nikolić predao januara prošle godine, sada nedostaje polovina stana od 191 kvadrata, koju je, najverovatnije, preneo na nekoga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: