Rukovanje s Tačijem civilizovan čin

Vuk Drašković kaže da je rukovanje predsednika DS Borisa Tadića i premijera Kosova Hašima Tačija civilizovan čin i da je "sramotna svaka osuda" takvog postupka.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 08.07.2012.

19:55

Default images

"Da bi se dopao Srpskom nacionalnom veću Kosova i Metohije i nekolicini u Srbiji Boris Tadić je juče u Dubrovniku trebalo da izudara Hašima Tačija, a ne da se rukuje sa njime", kazao je Drašković agenciji Beta. On smatra da je rukovanje bio ljudski, civilizacijski i pristojan čin te da su osude ovakvog čina zlonamerne.

Lider Demokratske stranke Boris Tadić rukovao se u subotu sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem na sedmom Kroacija samitu u Dubrovniku.

Tadić je danas izjavio da rukovanje sa Tačijem nema istorijski značaj, ali da je to ipak dobro jer Srbija i Kosovo treba da rešavaju probleme.

Hrvatski mediji pišu da se oko "običnog rukovanja" digla velika pompa, a da je bivši predsednik Srbije došao na "snažno insistiranje američke administracije".

Podsetimo, Boris Tadić je učestvovao na sedmom Kroacija samitu u Dubrovniku, na kom nije bilo zvaničnih predstavnika Srbije zbog dolaska kosovskog premijera Hašima Tačija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: