Šutanovac s Vidićem gradi kod Hrama

Ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac sa suprugom, poznatim sportistima i investitorima gradi luksuzni objekat u centru Beograda, piše Pištaljka.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2012.

17:11

Default images

Zajedno sa Marijom i Draganom Šutanovcem objekat na Vračaru grade: Mia Zečević (ćerka bivšeg generalnog sekretara FK Partizan Žarka Zečevića), Gordan Petrić (bivši fudbaler i potpredsednik FK Partizan), Nemanja Vidić (fudbaler Mančester junajteda), Dragan Petrić, Dragiša Vujošević, Zoran Janković, Nenad Đorđević i ofšor firma Vilab farm.

Bračni par Šutanovac i ostali investitori planiraju da u Skerlićevoj ulici na Vračaru sagrade 3.764,27 kvadratnih metara i to 1.155,82 kvadratna metra podzemno, a 2.608,45 kvadratnih metara nadzemnih etaža.

Rešenjem o odobrenju izgradnje predviđeno je da u objektu bude sagrađeno devet stanova, jedan lokal i 24 garažna mesta, a u zakup na 99 godina, rešenjem gradonačelnika Beograda, investitorima je ustupljen neophodan deo gradskog zemljišta u javnoj svojini.

Odobrenje za izgradnju objekta prvo je glasilo na Miloša Rutovića i građevinsko preduzeće Trešnja d.o.o, ali se naknadno pojavljuju novi investitori, uključujući ministra i njegovu suprugu, u čiju korist gradska vlast menja ranije doneti akt, navodi "Pištaljka".

Uprkos tome, na informativnoj tabli koja je uredno postavljena na gradilištu u Skerlićevoj 20 navedeni su svi podaci koje nalaže Zakon o planiranju i izgradnji, osim onog najbitnijeg – ko je investitor. Na tabli se zagonetno navodi "grupa građana“ i broj rešenja o odobrenju za izgradnju.

Milan Vuković, gradski sekretar za urbanizam i građevinske poslove, pojasnio je za B92 da je Grad Beograd izdao je rešenje kojim je kompaniji Trešnja d.o.o. iz Beograda i Milošu Rutoviću iz Beograda dao u zakup 19,63 kvadratna metra kako bi se formirala jedinstvena građevinska parcela površine 744 kvadratna metra, što je 2,64 procenata ukupne površine parcele.

"Reč je o standardnoj proceduri koja je sprovedena preko 140 puta u poslenje četiri godine, odnosno u pet meseci 2012. godine čak 14 puta. GTP Trešnja i Miloš Rutović iz Beograda sklopili su ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada i plaćaju to i to kao svi ostali, a na osnovu Rešenja 463-630/08 od 18. marta 2008.godine. Pošto je promenjen investitor, izdato je novo odobrenje za izgradnju i potpisan ugovor sa novim investitorima u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda", naveo je on u saopštenju.

Radove izvodi firma Hitegra d.o.o. i oni su počeli 9. marta ove godine, sa rokom završetka do 1.3.2013. Na tabli takođe stoji da su odgovorni projektanti Tatjana Mićić i Raško Šetrović i nadzorni organ Slobodanka Bakić.

Kao predstavnik investitora pred nadležnim gradskim organima pojavljivao se Dragan Petrić, koji je od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda 20. jula 2011. zatražio izdavanje novog rešenja o odobrenju izgradnje, kako se u samom zahtevu navodi, "zbog promene investitora“.

Gradski sekretar za urbanizam i građevinske poslove Milan Vuković 17. januara 2012. donosi novo rešenje kojim je promenio ranije pravosnažno rešenje o odobrenju izgradnje (IX-04 br. 351-322/2009) od 4. 2. 2010. Prvobitni investitori izgradnje bili su GTP Trešnja eksport-import d.o.o. iz Beograda i Miloš Rutović, a njima je odobrena izgradnja 3.863,49 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora.

Saradnik "Pištaljke" je došao i do podatka da je prvobitni investitor, koji se naprasno povukao iz posla, firma GTP Trešnja, od ranije poznat ministru Šutanovcu. Zapravo ovo preduzeće je, prema podacima Uprave za javne nabavke, 31.8.2009. godine potpisalo ugovor sa Ministarstvom odbrane o izvođenju radova na gasnoj i vodovodnoj instalaciji i instalaciji sanitarne opreme. Ugovorena vrednost posla je bila 19,8 miliona dinara, a ugovor je dodeljen u restriktivnom postupku javne nabavke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: