Ilhamu Alijevu doživotni imunitet

Parlament Azerbejdžana odobrio je predsedniku i njegovoj supruzi doživotni imunitet od krivičnog gonjenja za dela koja eventualno počini dok je na toj funkciji.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2012.

17:19

Default images

Opozicija u Azerbejdžanu u više navrata je optuživala Ilhama Alijeva i njegovu porodicu da su zloupotrebom došli do ogromnog bogatstva.

Međutim, autoritativna vlast u toj zemlji na sve je načine pa i silom sprečavala svaki pokušaj novinara da istraže te optužbe. Dva prethodna šefa države uključujući i oca Alijeva, su umrla. Protiv nekadašnjeg prvog predsednika te bivše sovjetske republike Ajaza Mutalibova, koji trenutno živi u Moskvi, u Azerbejdžanu je podignuto više optužnica za kriminalna dela.

Novi zakon o imunitetu mogao bi, pak, da mu omogući eventualan povratak u zemlju, jer se zakon odnosi na sve bivše šefove te države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: