Ponedeljak, 28.05.2012.

12:07

Lavrov: Obe strane krive za Hulu

Rusija smatra da su obe strane, sirijska vojska i opozicija, učestvovale u masakru više od 108 ljudi u mestu Hula, kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Izvor: Beta

Default images

"Nalazimo se u situaciji u kojoj su očigledno učestvovale obe strane", izjavio je Lavrov nakon razgovora s britanskim ministrom spoljnih poslova Vilijamom Hejgom u Moskvi.

Moskva, kako je ukazao Lavrov, "ne podržava sirijsku vladu, već Ananov plan" i zato je ocenio da "međunarodna zajednica treba da radi na Ananovom planu, a ne na padu" režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Lavrov je takođe istakao da je prioritet zaustavljanje nasilja, a ne briga o tome ko je na vlasti u Siriji.

Savet bezbednosti UN optužio je sinoć sirijsku vladu za masakr u Huli i zatražio od Damaska da odmah obustavi upotrebu teškog naoružanja u napadima na sirijske pobunjeničke gradove i povuče svoje snage iz tih mesta u skladu sa Ananovim planom.

UN navode da je u Huli u petak ubijeno više od 108 ljudi, da su 49 ubijenih deca i 34 žene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

11 h

Podeli: