Odluka redakcije "Insajdera"

Serijal “Patriotska pljačka” koji je najavljen za 2. april, biće emitovan 22. maja četiri dana zaredom.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2012.

15:44

Default images

S obzirom na to da serijal nije krenuo kada je najavljen, već je prvo odložen, pa pomeren zbog, kako se ispostavilo, nesporazuma oko obavezujućeg uputstva između RRA i B92, novinari emisije Insajder nisu hteli da, posle svega, počnu da emituju serijal sada, u finišu predizborne kampanje.

“Ovaj serijal je najzahtevniji i najteži serijal na kojem je radio ceo tim novinara i to od avgusta prošle godine, odnosno punih 10 meseci. Taj serijal nije rađen zbog izbora, već je pun dokaza o pljački budžeta pod izgovorom patriotizma. Kada je serijal već jednom odložen zbog nesporazuma između B92 i RRA, ne možemo da dozvolimo da Insajder krene sada u samoj završnici izborne kampanje, kada se svaka vest koristi u političke svrhe. Početak emitovanja serijala sada doveo bi do tumačenja da Insajder pomaže nekoj političkoj partiji, dok istovremeno radi protiv neke druge političke partije. Svaka rečenica u serijalu je rezultat skoro jednogodišnjeg istraživanja i zbog toga ne želimo da bilo ko, u periodu kada su sve TV podređene izborima, zloupotrebljava Insajder i temu koja je u interesu javnosti. Cilj serijala je da se promeni sistem koji od 2000. do danas omogućava bogaćenje pojedinaca na štetu građana i budžeta, a sve pod parolom Kosovo je srce Srbije. Novinari Insajdera takođe su insistirali da emisija više ne bude emitovana ponedeljkom, već da serijal 'Patriotska pljačka' bude emitovan četiri dana zaredom, i to od utorka do petka. Zbog svega toga, Insajder počinje u utorak 22. maja", navodi ekipa Insajdera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: