Tači: Svi Albanci u jednoj državi

Premijer Kosova Hašim Tači kaže da bi, ako dođe do promena granica na Balkanu, Albanci najbolje i najlakše živeli u jednoj državi.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2012.

17:57

Default images

"Što se tiče pretenzija o promenama granice, ja sam, u ime vlade, svim međunarodnim prijateljima stavio do znanja poruku svih institucija i građana da bi Albanci najlakše i najbolje mogli živeti u jednoj jedinoj državi", kazao je on na sednici Skupštine Kosova koja razmatra rezoluciju protiv srpskih izbora na Kosovu.

Tači smatra da je održavanje srpskih izbora na Kosovu opasno i da predstavlja provokaciju za novi sukob.

Kosovski premijer je odbio mogućnost autonomije za sever Kosova i rekao da neće biti promene granica, ocenjujući da su teritorijalne pretenzije Srbije prema Kosovu neprihvatljive.

Kosovska skupština je uz podršku svih poslaničkih grupa jednoglasno usvojila rezoluciju kojom kosovsku vladu poziva da zabrani održavanje opštinskih i parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu.

U prvoj tački rezolucije se ocenjuje da je zakazivanje izbora "napad na teritorijalni integritet i suverenitet države Kosovo". U rezoluciji se takodje ističe da Skupština obavezuje Vladu da “ne dozvoli održavanje izbora Srbije na Kosovu”.

Najava da će na Kosovu biti organizovani srpski parlamanetarni i lokalni izbori uzburkala je kosovsku javnost, a premijer Hašim Tači je juče izjavio da će biti upotrebljena sva ustavna i zakonska sredstva da se to spreči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: