Žandarmerija sklonila barikade

Pripadnici žandarmerije su noćas, zajedno sa "čuvarima barikada", na Jarinju uklonili sve barikade od prelaza Rudnica do punkta KFOR-a na KiM, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 23.02.2012.

07:53

Default images

Barikade su sklonjene oko ponoći, uz prethodni dogovor.

Pripadnici žandarmerije će, kako saznajemo, ostati da vrše obezbeđenje i kontrolu navedenog pravca i prostora. Sada više nema barikada od drva i šatora, koje su još letos bile postavljene na putu Raška - Leposavić, ispred administrativnog prelaza Jarinje na teritoriji centralne Srbije.

Zbog ove barikade građani su od letos na sever Kosova dolazili putevima koji zaobilaze jedan (Jarinje) od dva zvanična administrativna prelaza koja se nalaze između severa Kosova i centralne Srbije.

Policija ne dozvoljava prolaz novinarima i građanima

Pripadnici MUP Srbije na punktu Rudnica ne dozvoljavaju prolaz novinarima i građanima ka mestu gde je uklonjena blokada.

Punkt Rudnica nalazi se u centralnoj Srbiji.

Izveštač Bete je javio da mestu na kome je bila postavljena barikada mogu da priđu samo vozila policije.

Policajci na tom punktu novinarima su rekli da za sve informacije moraju da se obrate Birou MUP-a Srbije za informisanje, kao i da ne mogu da im omoguće da priđu mestu na kome je bila barikada.

Osobe u civilnoj odeći, sa fantomkama na glavama, uklonile su barikadu i oterale momke koji su blokirali put nekoliko meseci.

Iz pravca severnog Kosova, od prelaza Jarinje ka centralnoj Srbiji, prošlo je nekoliko automobila, ali vozači nisu želeli da se zaustave i kažu novinarima da li su prešli administrativni prelaz.

Saobraćaj se i dalje, mahom, odvija preko takozvanih alternativnih puteva.

Građani sa severa Kosova mesecima koriste alternativne puteve za odlazak u centralnu Srbiju, zbog odluke Prištine da na administrativne prelaza Brnjak i Jarinje postave svoje carinike i pogranične policajce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: