Dačić: Žandarmerija odlična

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je danas da je pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića prilika da se ispita funkcionisanje "celog sistema".

Izvor: B92

Petak, 10.02.2012.

15:53

Default images

Prema rečima Ivice Dačića, oni bi sigurno i pobegli da ih u tome nisu sprečili pripadnici Žandarmerije.

Dačić je u Palati Srbija pred novinarima i u prisustvu čelnika policije i Žandarmerije čestitao četvorici žandarma koji su sprečili bekstvo i uručio im plakete i novčane nagrade.

"Kaliniću i Milovanoviću ostala je samo kapija sa portirom i verovatno bi savladali kapiju da ih u tome nisu sprečili žandarmi", rekao je Dačić.

On je istakao da će istraga pokazati da li je pritvorenicima neko pomogao i ako jeste, ko im je pomogao, ali i da bi trebalo preispitati "ceo sistem".

"Policija je imala nagoveštaje da će se to dogoditi i o tome je obavestila Upravu za izvršenje krivičnih sankcija i pojačala prisustvo Žandarmerije i to ne samo u Beogradu", rekao je Dačić.

Dačić je nagradio žandarme Zorana Gajića, Nemanju Hadžića, Branislava Stojanovića i Sašu Cerovića.

Ministar unutrašnjih poslova naveo je da su oni savladali i vezali Kalinića i Milovanovića, od kojih je jedan u dvorištu Specijalnog suda "išao čučećim korakom, a drugi je puzao", i da begunci u pokušaju nisu pružali otpor kada su uhvaćeni.

Dačić je najavio da će predložiti da četvorica žandarma povodom državnog praznika dobiju Medalju za hrabrost, koju bi im, ako taj predlog bude usvojen, uručio predsednik Srbije Boris Tadić.

Uručivanju nagrada žandarmima prisustvovali su komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

Dačić i čelnici policije pojavili su se pred novinarima nasmejani i raspoloženi sa jednim satom zakašnjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: