Čukarica: Predao se čovek s bombom

Čovek koji je naoružan bombom oko 15h ušao u Policijsku stanicu Čukarica predao se oko 17h, nakon ulaska 10 pripadnika Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2012.

15:21

Default images

On je gotovo dva sata u zgradi u kojoj su, osim policije, i prostorije opštine Čukarica, kao taoce držao tri policijska inspektora.

Reč je o muškarcu B.T. starom 50 godina, koji je upao u stanicu nezadovoljan radom MUP-a Srbije u vezi sa njegovim slučajem. On je prilikom ulaska u kancelariju iz pištolja ispalio i jedan hitac, ali niko nije bio povređen.

Kako saznaje B92, B.T. je tokom pregovora prvo rešio da pusti taoce, trojicu inspektora MUP-a, da bi zatim odložio i oružje - pištolj i bombu.
Blokiran prilaz PU Èukarica, Foto: Tanjug
Koordinatorka pregovaračkog tima MUP-a Tatjana Kljun rekla je novinarima okupljenim ispred zgrade opštine i Policijske stanice Čukarica da je čovek koji je upao u stanicu bio naoružan pištoljem i bombom, kao i da je jednog trenutka opalio metak iz nepoznatih razloga.

"Prvo je ćutao, a onda je rekao da je nezadovljan radom policije i kako se vodio njegov slučaj. Reč je o razbojništvu, gde je B.T. bio oštećen. On je, nakon što je odložio oružje, u pratnji advokata odveden u službene prostorije stanice", navela je Tatjana Kljun.
Blokiran prilaz PU Èukarica, Foto: Tanjug
"Blic" je objavio da je čovek koji je upao naoružan u Policijsku stanicu Čukarica besan na službenike MUP, jer mu je pre godinu dana opljačkan stan, a policija još nije uhvatila lopove.

U ovoj akciji su učestvovale jedinice PU Beograd i Čukarica, PTJ i Pregovarački tim MUP-a Srbije.

Kako javlja reporter B92 s mesta zbivanja, Lješka ulica na Čukarici je blokirana i nema saobraćaja. Novinarskim ekipama nije bilo dozvoljeno da priđu blizu zgrade opštine Čukarica u kojoj je i Policijska stanica.

Sindikat policije: MUP da prikupi zaostalo oružje iz ratova

Sindikat srpske policije (SSP) najoštrije je osudio postupak građanina koji je u Policijskoj stanici Čukarica naoružan upao u službene prostorije.

Da bi se sprečili takvi incidenti, resorno ministarstvo bi, kako je navedeno u saopštenju, moralo da sprovede ozbiljnije akcije na prikupljanju zaostalog oružja iz ratova, nabavi opremu za otkrivanje naoružanja i zaposlene bolje obuči za slične situacije.

"Očigledno je da manjak opreme i obuke nosi svoje rizike, a u najgorem slučaju to može dovesti do žrtava", ocenjeno je iz SSP.

Tokom 2011. godine na dužnosti je ubijeno četiri, a ranjeno tri policijska službenika, a broj napada na policajce drastično se povećao, istaknuto je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: